De expertises van Rijnstate
Rijnstate Robotics
Wij gebruiken robotica waar het écht verschil maakt: we innoveren, doen onderzoek en leiden op voor de beste zorg. Door onze jarenlange expertise met de Da Vinci operatierobot doen we meer complexe ingrepen via de kijkoperatiemethode. Ook gebruiken we steeds vaker 3D-technologie voor betere resultaten en een sneller herstel.
DaVinci operatierobot

Rijnstate Robotics

De visie van Rijnstate Robotics is om robotica ziekenhuisbreed in te zetten daar waar het écht verschil maakt. Voordelen hiervan zijn betere uitkomsten, nauwkeurigere behandelingen, sneller herstel van onze patiënten en ondersteuning van onze zorgmedewerkers zodat zij u beter kunnen helpen.

Robotchirurgie

Een voorbeeld van robotica in de zorg is het gebruik van operatierobots, de eerste pijler binnen Rijnstate Robotics. De Da Vinci operatierobot heeft vier mechanische armen, die bediend worden door een operateur die in een console zit (de ‘afstandsbediening’). De operateur heeft een driedimensionaal (3D) beeld dat 10 tot 20 keer is vergroot. De robotarmen vertalen de bewegingen van de vingers van de operateur met enorme precisie. Door de smalle armen en draaibare ‘polsgewrichtjes’ van de robot kan de operateur gebieden bereiken waar hij bij een normale operatie minder makkelijk bij komt. Ook kunnen we omliggend gezond weefsel hiermee zo veel mogelijk sparen.

Lees verder

3D centrum

De tweede pijler binnen Rijnstate Robotics is het 3D centrum, waar de kennis en expertise rondom het gebruik van 3D-beelden samen is gebracht. We gebruiken en ontwikkelen meerdere innovaties die werken op basis van een 3D-model van de anatomie. Zo’n 3D-model laat bijvoorbeeld een orgaan, de ruggenwervels of een gewricht zien in drie dimensies: lengte, breedte en óók diepte. Net zoals we de echte wereld ook met diepte zien in plaats van een ‘plat’ 2D-plaatje zoals een foto. Op steeds meer plekken zetten we verschillende vormen van 3D-visualisatie in voor betere ‘ogen’ tijdens een behandeling of ter ondersteuning bij het voorbereiden, voorlichten, opleiden en trainen. Voordelen zijn hogere nauwkeurigheid tijdens de ingreep, sneller kunnen herkennen waar een klier of ander weefsel precies zit en efficiëntere voorbereiding.

Lees verder

Robotchirurgie

DaVinci operatierobot

3D centrum

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: