Kwaliteit oncologische zorg bij Rijnstate
Balie Oncologisch Centrum

Kwaliteit schildklierkankerzorg bij Rijnstate

Bij Rijnstate beslissen we graag samen met u welke behandeling het beste past bij uw persoonlijke situatie. We vinden het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten en hoe de kwaliteit van onze zorg is. Daarom publiceren we ieder jaar voor onze schilderkankerzorg kwaliteitscijfers. Hieronder leest u meer over onze patiënttevredenheid en het aantal behandelingen. Deze cijfers baseren we op onderzoek onder patiënten en medische resultaten.

Patiënttevredenheid

8,6

Gemiddelde waardering door patiënten die een operatieve behandeling hebben gekregen voor schildklierkanker. 

‘Ik kan voor alle behandelingen in Rijnstate terecht'

Johan Schurink

Bij Johan Schurink werd in december 2012 schildklierkanker ontdekt. Een MRI-scan toonde bij de 74-jarige Arnhemmer uitzaaiingen in de wervelkolom en heup aan. “Ik werd direct aan mijn rug geopereerd om een dwarslaesie te voorkomen.”

Op 21 december 2012 ging Johan voor het eerst onder het mes voor zijn rugoperatie. Precies een maand later werd zijn schildklier verwijderd. “Gelukkig waren er geen uitzaaiingen rondom de schildklier. Die waren er echter wel in de wervelkolom en op de heup.” Na de schildklieroperatie startten daarom vrij snel de bestralingen op de heup. Ook volgden er meerdere behandelingen met radioactief jodium. Vervolgens werd in januari 2014 in Rijnstate Zevenaar de hele rechterheup vervangen.

Lees verder

Bekwaamheid

Jaarlijks krijgen ongeveer 700 patiënten de diagnose schildklierkanker. Landelijk is afgesproken dat patiënten die geopereerd worden aan schildklierkanker met (een verdenking op) een uitzaaiing in een ‘level 1-ziekenhuis’ worden geopereerd. Rijnstate is één van de gespecialiseerde ziekenhuizen in Nederland.

Totaal aantal patiënten met een operatie bij schildklierafwijkingen

99

2021

113

2020

Totaal aantal patiënten met bijschildklieroperaties

21

2021

21

2020

Totaal aantal patiënten met een primaire schildklierkankeroperatie

37

2021

39

2020

Aantal operaties

Wetenschappelijke beroepsverenigingen hebben voor 2021 vastgesteld dat een ‘level 1-ziekenhuis’ minimaal 20 operaties bij schildklierafwijkingen per jaar doen inclusief  “state-of-the-art” halsklierdissecties. Rijnstate voldoet aan deze eis.

Behandeling met radioactief jodium

Na de operatie volgt vaak een behandeling met radioactief jodium. Met deze behandeling wordt eventueel overgebleven schildklierweefsel vernietigd.

Totaal aantal patiënten met behandeling met radioactief jodium

33

2021

31

2020

Aantal behandelingen met radioactief jodium

Wetenschappelijke beroepsverenigingen hebben voor 2021 vastgesteld dat een ‘level 1-ziekenhuis’minimaal 10 behandelingen met radioactief jodium per jaar doen. Rijnstate voldoet aan deze eis.

Bij een verdikking in de schildklier (nodus) kunnen patiënten binnen 4 tot 6 weken terecht bij een Endocrinoloog op de polikliniek Interne Geneeskunde. Binnen 5 werkdagen volgt de diagnose. De wachttijd voor een operatie na de diagnose is minder dan 4 weken.
Als de diagnose schildklierkanker in een ander ziekenhuis is gesteld, kunnen patiënten binnen een week terecht bij een endocrinoloog van Rijnstate.

<5
werkdagen
Diagnose
<4
weken
Wachttijd tot operatie

Bij een verdikking in de schildklier (nodus) kunnen patiënten binnen 4 tot 6 weken terecht bij een Endocrinoloog op de polikliniek Interne Geneeskunde. Binnen 5 werkdagen volgt de diagnose.

De wachttijd voor een operatie na de diagnose is minder dan 4 weken.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: