Kwaliteit oncologische zorg bij Rijnstate
Balie Oncologisch Centrum
Laatste informatie over het coronavirus

Kwaliteit peniskankerzorg bij Rijnstate

Wij willen u graag meer inzicht geven in de kwaliteit van onze peniskankerzorg. Hieronder leest u meer over onze patiënttevredenheid, het aantal behandelingen, complicaties na een operatie en wacht- en toegangstijden. Deze informatie wordt in Nederland nauwkeurig geregistreerd door externe instanties, waardoor we onze kwaliteit van zorg kunnen vergelijken met het gemiddelde van andere ziekenhuizen in Nederland.

Patiënttevredenheid

8,4

Patiënttevredenheid

Gemiddelde waardering door patiënten voor de polikliniek Urologie in Rijnstate Arnhem.

‘Het ging niet over, dus ging ik ermee naar de huisarts.

Patiënt peniskanker

Het begon met een plekje op zijn penis, dat Johan zes jaar geleden ontdekte. Sinds die tijd is Johan (65) twee keer geopereerd aan peniskanker. Hoewel hij er makkelijk over praat, vertelt hij toch liever anoniem zijn verhaal. "Ik heb geluk gehad”, blikt hij terug. “Ik heb altijd de instelling gehad ‘als het gerepareerd is, ben ik weer de oude'. Zo is het ook; ik voel me nu weer gezond.”

Patiënt na peniskanker: ‘Ik voel me weer gezond’
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Bekwaamheid

Bij peniskanker zijn er verschillende behandelingen mogelijk, zoals een operatie, laserbehandeling, bestraling of chemotherapie. Peniskanker is een zeldzame aandoening waarvan in complexere vorm ongeveer 170 nieuwe gevallen per jaar in Nederland voorkomen (bron Nederlandse Kankerregistratie 2018). Grotere en complexere tumoren (stadium > T1aG1) worden behandeld in gespecialiseerde centra. Rijnstate is een van de weinige centra in Nederland voor diagnostiek en behandeling van peniskanker. Daarbij werken we nauw samen met het Antoni van Leeuwenhoek.

Aantal patiënten dat behandeld is voor peniskanker in Rijnstate

25

2019

10

2018

Aantal behandelde patiënten met voorstadium peniskanker

5

2019

3

2018

Aantal behandelingen

Wetenschappelijke beroepsverenigingen hebben vastgesteld dat een ziekenhuis minimaal 10 behandelingen bij  peniskanker (stadium > T1aG1) per jaar moet doen.

Bij een voorstadium van peniskanker wordt een besnijdenis geadviseerd en behandelt de arts de tumor vervolgens penissparend. Meestal gebeurt dit door middel van een laserbehandeling of een chemotherapie-crèmebehandeling.

Wachttijden

<6
werkdagen
Toegangstijd
<4
weken
Wachttijd tot operatie

Patiënten kunnen bij verdenking op peniskanker gemiddeld binnen zes werkdagen terecht op de polikliniek Urologie. Alle onderzoeken vinden plaats op één dag.

Gemiddeld 28 dagen wachttijd tussen het polikliniekbezoek en de operatie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: