Kwaliteit oncologische zorg bij Rijnstate
Balie Oncologisch Centrum

Kwaliteit hoofd-halskankerzorg bij Rijnstate

Bij Rijnstate beslissen we graag samen met u welke behandeling het beste past bij uw persoonlijke situatie. We vinden het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten en hoe de kwaliteit van onze zorg is. Daarom publiceren we ieder jaar voor onze hoofd-/halskankerzorg kwaliteitscijfers. Hieronder leest u meer over onze patiënttevredenheid, het aantal behandelingen, complicaties na een operatie en wacht- en toegangstijden. Deze cijfers baseren we op onderzoek onder patiënten en medische resultaten.

*Op een aantal blokken kunt u klikken voor meer informatie.

Patiënttevredenheid

8,5

Patiënttevredenheid

Gemiddelde waardering van patiënten voor de oncologische verpleegafdeling in Rijnstate Arnhem.

Patiënten die een operatieve behandeling krijgen voor hoofd-/ halskanker worden opgenomen op de oncologische verpleegafdeling. 

Bekwaamheid

Jaarlijks krijgen ongeveer 3.000 patiënten de diagnose kanker in het hoofd-halsgebied. Bij kanker in het hoofd-/halsgebied komen tumoren van de slijmvliezen in mond en keel het meest voor. Landelijk is afgesproken dat patiënten met kanker in het hoofd-/halsgebied alleen in gespecialiseerde ziekenhuizen worden behandeld. Rijnstate is 1 van de 13 gespecialiseerde ziekenhuizen in Nederland en werkt nauw samen met Radboudumc. 

Totaal aantal geopereerde patiënten voor hoofd-halskanker

130

2021

128

2020

Aantal operaties

Wetenschappelijke beroepsverenigingen hebben voor 2021 vastgesteld dat elk ziekenhuis minimaal 80 behandelingen per jaar moet doen. Rijnstate voldoet aan deze eis.

Behandelresultaten

Kwaliteit van leven

Een operatie in het hoofd-halsgebied is een ingrijpende operatie, met risico op complicaties. We kijken continu welke complicaties er voorkomen en hoe we ervan kunnen leren. Zo werken we steeds aan een betere zorg voor u.

Complicaties

Percentage geopereerde patiënten voor hoofd-halskanker met een gecompliceerd beloop*

0,0%

Rijnstate

7,5%

Landelijk gemiddelde

Gecompliceerd beloop

*Met gecompliceerd beloop wordt bedoeld: heroperatie vanwege complicaties, een ongeplande of een complicatie  binnen 30 dagen na de operatie.

Wachttijden

Het landelijk streven is om binnen vijf weken na uw diagnose te starten met de behandeling voor hoofd-/halskanker.

Percentage curatief behandelde patiënten met hoofd-halskanker dat binnen 30 dagen na het eerste consult startte met de behandeling (2020)

90,7%

Rijnstate

60,1%

Landelijk gemiddelde

Percentage curatief behandelde patiënten met hoofd-halskanker dat met radiotherapie of chemoradiatie startte binnen 6 weken na operatie (2020)

91,7%

Rijnstate

67,9%

Landelijk gemiddelde

Soms duurt het langer dan 30 dagen voordat behandeld gaat worden. Bijvoorbeeld omdat er voor de operatie nog behandelingen nodig zijn om in een zo goed mogelijke conditie aan de operatie te kunnen beginnen

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: