1. Behandeling van kanker
De expertises van Rijnstate
Behandeling van kanker
Voor de behandeling van vrijwel alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.
Balie Oncologisch Centrum

Behandeling van kanker

Rijnstate expertisecentrum voor de behandeling van kanker

Als u hoort dat u kanker heeft, komt er veel op u af. Dan is het fijn om te weten dat u bij Rijnstate in goede en ervaren handen bent. Voor de behandeling van vrijwel alle vormen van kanker kunt u bij ons terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker. Naast diagnostiek en behandelingen die in de meeste ziekenhuizen plaatsvinden, biedt Rijnstate ook een aantal topklinische behandelingen die slechts een paar ziekenhuizen in Nederland uitvoeren.

Rijnstate Oncologisch Centrum

In het Oncologisch Centrum werken verschillende teams van chirurgen, radiologen, radiotherapeuten, internist-oncologen, pathologen en verpleegkundigen. Elk team is gespecialiseerd in een andere kankersoort en komt regelmatig bij elkaar om te overleggen over de behandeling van individuele patiënten. Als het nodig is, is er ondersteuning door een maatschappelijk werker, psycholoog, geestelijk verzorger, diëtist, fysiotherapeut of medisch ethicus.

Uw behandelplan wordt samen met u opgesteld. De behandeling hangt af van de soort kanker die u heeft en het stadium waarin de ziekte zich bevindt. Daarbij houden we rekening met uw conditie, uw leeftijd en uiteraard ook met de eventuele (nadelige) gevolgen van de behandeling. Tijdens de behandeling heeft u één vast aanspreekpunt, dit kan een verpleegkundige of een zorgcoördinator zijn. Hij of zij beantwoordt uw vragen, biedt een luisterend oor en zorgt ervoor dat persoonlijke steun voor u én uw partner en familie goed geregeld is. Daarnaast plant de zorgcoördinator uw afspraken en onderzoeken zó in dat u zo snel en efficiënt mogelijk behandeld wordt.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘De specialisten voor deze maagoperatie zitten hier’
Jos Las en Ernst Spillenaar Bilgen - maagkanker

Toen Jos Las (56) uit Berghem (bij Oss) werd geconfronteerd met de diagnose maagkanker, moest hij meteen aan zijn vader denken die hieraan is overleden. Bij Jos kon de tumor verwijderd worden dankzij een complexe maagoperatie in Rijnstate.

Lees verder ofBekijk alle patiëntervaringen

Nieuws over dit expertisegebied

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Logo Aya-zorg
Aandacht voor jonge mensen met kanker bij Rijnstate

Kanker zet je wereld op zijn kop. Als je jongvolwassen bent en je krijgt kanker, heb je daarbij meestal specifieke vragen. Bijvoorbeeld over studie, werk, financiën, zelfstandigheid, relaties, seksualiteit en vruchtbaarheid. Vanaf half januari bieden oncologische zorgverleners van Rijnstate jonge mensen met kanker leeftijdspecifieke zorg, waarin deze vragen aan bod kunnen komen. 

Lees meer
Lege stoelen in diverse kleuren die opgesteld staan voor een congres
Succesvolle A.R.T.Z. informatiebijeenkomst: Leven met prostaatkanker

Op donderdag 30 november vond de eerste A.R.T.Z.-informatiebijeenkomst plaats over ‘leven met prostaatkanker’. De bijeenkomst werd georganiseerd door het A.R.T.Z. Oncologisch centrum (Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei) in samenwerking met de Prostaatkankerstichting.

Lees meer
Rijnstate gaat immunotherapie bij de patiënt thuis geven

Patiënten met uitgezaaide longkanker die bij Rijnstate immunotherapie via een infuus krijgen, kunnen vanaf oktober een deel van deze behandeling thuis krijgen. Een gespecialiseerd verpleegkundige komt daarvoor bij de patiënt thuis.

Lees meer

U kunt het Oncologisch Centrum bereiken door te bellen naar 088 - 005 3030