Onderzoek beroerte

TRIDENT

Dit is een onderzoek naar de drievoudige behandeling van hoge bloeddruk ter voorkoming van herseninfarcten en hersenbloedingen na een hersenbloeding. 

Over het onderzoek

In Nederland krijgen ieder jaar zo'n 4.000 mensen een hersenbloeding. Na een hersenbloeding is er een verhoogd risico op het krijgen van nieuwe hart- en vaatziekten, zoals een nieuwe hersenbloeding, een herseninfarct of een hartinfarct. Dit risico kan mogelijk verlaagd worden door het behandelen van hoge bloeddruk, zelfs als de bloeddruk hoog normaal of slechts licht verhoogd is.

Wat is het doel van het onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken of intensieve bloeddrukverlaging beter is om een nieuwe beroerte te voorkomen dan de standaardbehandeling zoals die op dit moment gebeurt.

Wat houdt meedoen in?

Als u besluit om mee te willen doen aan het onderzoek, betekent dat niet automatisch dat u ook daadwerkelijk meedoet aan het onderzoek. Bij uw eerste bezoek bepalen we of u mee kunt doen. U wordt vervolgens gedurende twee weken behandeld met de Triple pil om vast te stellen of u de Triple pil goed verdraagt. Als u de Triple pil goed verdraagt, wordt bij uw tweede bezoek geloot met welke behandeling u verder gaat. Dit is de Triple pil of een placebo. Deelname aan het onderzoek duurt gemiddeld drie jaar (minimaal een jaar en maximaal vier jaar). De duur van deelname hangt af van wanneer u tijdens de looptijd van het onderzoek deelneemt. De onderzoeker kan u vertellen wat de verwachte duur van uw deelname is.

Om het onderzoek goed te laten verlopen, is het belangrijk dat u de medicijnen gebruikt zoals is voorgeschreven, net als bij andere geneesmiddelen. Daarnaast is het belangrijk dat u op de afgesproken controleafspraken komt. Zo kunnen we het effect van de behandeling in kaart brengen en zorgen dat de behandeling goed verloopt.

In het kader van dit onderzoek vragen wij u om een aantal keer naar het ziekenhuis te komen. In het eerste jaar dat u meedoet zijn er vijf bezoeken gepland. Hierna wordt u elk halfjaar gecontroleerd. Een bezoek duurt tussen de 30 en 60 minuten.

Een erkende medisch-ethische toetsingscommissie heeft het onderzoek beoordeeld en goedgekeurd.

Wie kan er meedoen?

Patiënten die in de afgelopen zes maanden een hersenbloeding hebben gehad kunnen meedoen aan dit onderzoek.

Welke ziekenhuizen doen er mee aan dit onderzoek?

  • Radboudumc*
  • Rijnstate
  • Amsterdam UMC
  • UMCU Utrecht
  • Maastricht UMC
  • Zuyderland Heerlen
  • MCL Leeuwarden
  • Sint Antonius Nieuwegein

Wereldwijd doen er 84 ziekenhuizen mee aan dit onderzoek, met in totaal 4.200 patiënten.

Heeft u vragen?

Met vragen over dit onderzoek kunt u terecht bij de onderzoeksgroep neurologie van het Rijnstate Vasculair Centrum.

E-mailadres: mcmsimons@rijnstate.nl
Telefoonnummer: 088 - 005 8876

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: