1. Wetenschappelijk onderzoek
Behandeling van hart- en vaatziekten

Wetenschappelijk onderzoek

Voor goede zorg voor patiënten is het belangrijk om medisch-wetenschappelijk onderzoek te doen. Het belangrijkste doel is de kwaliteit van zorg voor patiënten te verbeteren. Daarom doen we vanuit Rijnstate mee aan Nederlandse en internationale onderzoeken. Ook organiseren we zelf verschillende onderzoeken.

In een filmpje vertelt senior onderzoeker Suzanne Holewijn over onderzoek in het Rijnstate Vasculair Centrum.

Meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek

Uw arts kan u vragen om mee te doen aan een medisch-wetenschappelijk onderzoek. Ook kunt u zelf aan uw arts vragen of er een onderzoek loopt dat interessant is voor u. Hieronder ziet u een overzicht van de onderzoeken die op dit moment lopen in het Rijnstate Vasculair Centrum.

U beslist zelf of u meedoet aan onderzoek

U beslist altijd zelf of u meedoet aan een onderzoek. Meedoen is vrijwillig, dus u bent nooit verplicht om mee te doen. Als u niet meedoet, krijgt u gewoon de behandeling die u anders ook zou krijgen. In de brochure van de Rijksoverheid leest u meer over meedoen aan wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoeken Rijnstate Vasculair Centrum

Steun het Rijnstate Vasculair Centrum voor onderzoek

Het is belangrijk om onderzoek te blijven doen voor nog betere diagnose, behandeling en preventie van hart- en vaatziekten. Projecten waarvoor geen geld is binnen het ziekenhuis, kunnen met hulp van het Rijnstate Vriendenfonds vaak toch mogelijk worden gemaakt. U kunt bijdragen aan ons onderzoek naar hart- en vaatziekten met bijvoorbeeld een gift, sponsoring of periodieke schenking aan het Rijnstate Vriendenfonds.

Lees snel meer