1. Behandeling van hart- en vaatziekten
De expertises van Rijnstate
Behandeling van hart- en vaatziekten
Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Over het Rijnstate Vasculair Centrum

Het Rijnstate Vasculair Centrum is een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. In de wandelgangen wordt het ook wel Vaatcentrum genoemd. Internisten, vaatchirurgen, neurologen en cardiologen zijn hier gezamenlijk gevestigd zodat in goed overleg met u de behandeling kan plaatsvinden. Ook interventieradiologen zijn nauw betrokken bij de behandeling.

De specialisten passen innovatieve behandelmethoden toe en hebben de meest moderne apparatuur tot hun beschikking. We behandelen per jaar 7.000 patiënten in het Vasculair Centrum.

Uw behandeling

Meerdere factoren kunnen van invloed zijn bij hart- en vaatziekten. Zo loopt u bijvoorbeeld meer risico op het krijgen van deze ziekten als u diabetes heeft of ernstig overgewicht. Maar ook bijvoorbeeld roken, stress en een hoge bloeddruk vergroten de kans op hart- en vaatziekten. Daarom zijn bij de behandeling binnen het Vasculair Centrum meerdere specialisten betrokken. Bij de behandeling ligt het accent op het verlagen van risicofactoren en het beïnvloeden van uw leefstijl.

STZ-Expertisecentrum

Het Rijnstate Vasculair Centrum is door de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) aangemerkt als STZ-Expertisecentrum. Verder heeft de Hart & Vaatgroep in 2017 opnieuw het Vaatkeurmerk toegekend aan Rijnstate. Dit keurmerk geeft aan dat Rijnstate voldoet aan de belangrijkste kwaliteitscriteria voor goede vasculaire zorg.

Vaatkeurmerk 2017

Rijnstate Vriendenfonds

Voor goede zorg voor patiënten is het belangrijk om medisch-wetenschappelijk onderzoek te doen. Om dit onderzoek mogelijk te maken, kunnen we uw hulp goed gebruiken! Dit kan met een donatie of sponsoring via het Rijnstate Vriendenfonds.

Onze cijfers op een rij

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Zorg ervoor dat je energie niet opraakt’
Astrid Gruis - hartinfarct.jpg

Zorgassistente Astrid Gruis komt op haar eigen afdeling te liggen met een hartinfarct. De behandeling is succesvol maar ze moet haar conditie weer volledig opbouwen. "Veel patiënten vinden het fijn als ik kan delen wat ik heb meegemaakt."  

Lees verder ofBekijk alle patiëntervaringen

Nieuws over dit expertisegebied

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Artsen doen duplex onderzoek van hals patiënte
Vier nieuwe projecten in promotiefonds regionale ziekenhuizen

Om de samenwerking tussen de regionale ziekenhuizen te stimuleren is in 2016 een promotiefonds gestart. Hieruit financieren de ziekenhuizen het doen van gezamenlijk onderzoek. In de afgelopen twee jaar zijn zeven projecten gefinancierd. Het idee hierachter is dat de inhoudelijke samenwerking tussen Rijnstate, Radboudumc, Jeroen Bosch Ziekenhuis, CWZ en Sint Maartenskliniek de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek verhoogt.

Lees meer
Hybride OK
Rijnstate start met ingreep posttrombotisch syndroom

Rijnstate is gestart met de behandeling van patiënten met het posttrombotisch syndroom (PTS). Dit zijn klachten als gevolg van een chronische vorm van trombose in de ader. Hierbij zorgt een stolsel in de dieper gelegen aderen in de buik of het bekken ervoor dat het bloed niet goed kan terugstromen naar het hart. Patiënten met PTS hebben onder andere moeite met lopen en veel pijn. Deze behandeling werd lange tijd niet vergoed door de zorgverzekeraars. Dat is nu veranderd. Vier ziekenhuizen in Nederland mogen nu deze ingreep uitvoeren. Rijnstate is een van deze ziekenhuizen.

Lees meer
Nieuwe operatietechniek bij perifeer vaatlijden zorgt voor sneller herstel

Wetenschappelijk onderzoek opgezet door het Rijnstate Vasculair Centrum toont aan dat de toepassing van ‘gecoverde’ stents voor de behandeling van perifeer vaatlijden voor minder complicaties en een sneller herstel zorgt. Bij perifeer vaatlijden is er een vernauwing of verstopping in de slagader van het been. Dit zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar het been.

Lees meer
Afspraak maken?
U kunt ons bereiken door te bellen naar 088 - 005 3077