Behandeling van Crohn en colitis
MDL verpleegkundige en patiënte in gesprek in de spreekkamer

Contact

Uw huisarts of specialist kan u doorverwijzen naar het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum. Als u al patiënt bij ons bent, kunt u zelf contact met ons opnemen. Voor vragen over medische zaken of bij acute problemen is de IBD-verpleegkundige tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar via de polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL), telefoonnummer 088 - 005 6800. Het is ook mogelijk om een e-consult te sturen via Mijn Rijnstate.

Herhaalrecept medicijnen

Herhaalrecepten kunt u aanvragen via de spreekuurassistente of IBD-verpleegkundige door te bellen naar 088 - 005 6800 of een e-consult te sturen via Mijn Rijnstate. Vermeld hierbij uw patiëntnummer, de naam van het medicijn, welke dosering u gebruikt en de naam van uw apotheek. Voordat het recept wordt uitgeschreven, vindt er uiteraard eerst controle plaats. Vraag uw medicijnen op tijd aan. Dit voorkomt dat u zonder medicijnen komt te zitten.

Nieuwe medicijnen

U kunt geen medicijnen aanvragen die nog niet eerder aan u zijn voorgeschreven. Hiervoor maakt u eerst een afspraak bij uw MDL-arts. Sommige medicijnen, zoals anti-TNF injecties, kunt u alleen in de poli-apotheek van ons ziekenhuis afhalen. Uw MDL-arts of IBD-verpleegkundige regelt de medicijnen die u nodig heeft.

    Dat kan. We zien veel patiënten die niet uit de directe omgeving van Arnhem komen. Als u een verwijzing van uw huisarts heeft wordt het consult normaal gesproken vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

    Dat kan. Als u een verwijzing heeft van uw huisarts of van uw specialist van een ander ziekenhuis wordt het consult normaal gesproken vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: