1. Contact
Behandeling van Crohn en colitis
MDL verpleegkundige en patiënte in gesprek in de spreekkamer

Contact

Uw huisarts of specialist kan u doorverwijzen naar het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum. Als u al patiënt bij ons bent, kunt u zelf contact met ons opnemen. Voor vragen over medische zaken of bij acute problemen is de IBD-verpleegkundige tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar via de polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL), telefoonnummer 088 - 005 6800. Het is ook mogelijk om een e-consult te sturen via Mijn Rijnstate.

Herhaalrecept medicijnen

Herhaalrecepten kunt u aanvragen via de spreekuurassistente of IBD-verpleegkundige door te bellen naar 088 - 005 6800 of een e-consult te sturen via Mijn Rijnstate. Vermeld hierbij uw patiëntnummer, de naam van het medicijn, welke dosering u gebruikt en de naam van uw apotheek. Voordat het recept wordt uitgeschreven, vindt er uiteraard eerst controle plaats. Vraag uw medicijnen op tijd aan. Dit voorkomt dat u zonder medicijnen komt te zitten.

Nieuwe medicijnen

U kunt geen medicijnen aanvragen die nog niet eerder aan u zijn voorgeschreven. Hiervoor maakt u eerst een afspraak bij uw MDL-arts. Sommige medicijnen, zoals anti-TNF injecties, kunt u alleen in de poli-apotheek van ons ziekenhuis afhalen. Uw MDL-arts of IBD-verpleegkundige regelt de medicijnen die u nodig heeft.

    Dat kan. We zien veel patiënten die niet uit de directe omgeving van Arnhem komen. Als u een verwijzing van uw huisarts heeft wordt het consult normaal gesproken vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

    Dat kan. Als u een verwijzing heeft van uw huisarts of van uw specialist van een ander ziekenhuis wordt het consult normaal gesproken vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering.