Ik word opgenomen
Verschillende soorten groenten en fruit

Eten en drinken in het ziekenhuis

Juist als u ziek bent of aan het herstellen bent van een een operatie, is goede voeding ontzettend belangrijk. Wij vertellen u graag meer over goede voeding. Daarom vindt u op deze pagina meer informatie om zelf een bewustere keuze te kunnen maken. Bent u opgenomen in Rijnstate en heeft u hulp nodig? Stel uw vraag dan gerust aan de serviceassistent. Samen maken we een keuze die het beste past bij u en uw herstel. 

Eiwit zorgt voor een sneller herstel

Als u ziek bent, helpt eiwit bij uw herstel. Eiwit is een voedingsstof die nodig is voor het sterk houden van uw spieren en het herstel bij wonden. Het zit in dierlijke producten zoals vlees, vis, kip, kaas en zuivelproducten. Ook zit eiwit in brood, noten en peulvruchten zoals bruine en witte bonen. Achter de gerechten en producten op onze menukaarten staat hoeveel eiwit het bevat.

Onze serviceassistent helpt u graag

Tijdens uw opname in Rijnstate komt de serviceassistent meerdere keren per dag bij u langs om te vragen waar u zin in heeft. Heeft u andere vragen over goede voeding? Stelt u ze dan gerust. Benieuwd wat de serviceassistent nog meer voor u kan betekenen? Kijk dan de video hiernaast.

Onze menukaarten

Bekijk hieronder onze menukaarten. Achter elk gerecht of product staan ook de eiwitgetallen per portie. Heeft uw arts of diëtist een speciaal dieet geadviseerd? Dan krijgt u een andere menukaart (bijvoorbeeld Zoutbeperkt of Makkelijk te kauwen). 

Smakelijk & Gezond voor jou

We streven naar een zo gezond mogelijk voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Met Smakelijk & Gezond voor jou helpen we u als patiënt om bewustere keuzes te kunnen maken als het om eten en drinken gaat.

Preventie

In ons ziekenhuis, waar alles draait om gezondheid, willen we ervoor zorgen dat iedereen gezonder wordt, niet enkel beter. Wij zien het als een belangrijke taak om u via onze kennis zoveel mogelijk te ondersteunen bij het verbeteren van uw gezondheid en het voorkomen van verergering van uw ziekte. Dit doen wij vanuit ons speerpunt ‘preventie’ dat gericht is op de beste behandelingen en een gezonde leefstijl. Zowel binnen de muren van het ziekenhuis als er buiten, in samenwerking met de regio.

Meer informatie

Hier vindt u filmpjes en/of websites.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: