Afspraken en samenwerking
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Digitaal recept

Rijnstate verstuurt op dit moment aan meer dan 60 apothekers uit de regio het recept digitaal. Artsen en andere voorschrijvers sturen met één druk op de knop een recept rechtstreeks naar de apotheek en geven geen papieren recept meer mee. Dat heeft als voordeel dat patiënten het papieren recept niet meer kunnen vergeten. De apotheek kan het recept direct digitaal verwerken in het eigen AIS. Ook kan het medicatievoorschrift alvast worden voorbereid, waardoor de wachttijden voor de patiënt korter worden.

Convenant tussen ziekenhuis en apotheek

Om recepten digitaal te kunnen versturen hebben Rijnstate en apothekers een convenant opgesteld. Hierin staat onder andere dat de arts en de apotheker het e-recept als volwaardig recept beschouwen. Wilt u als apotheker ook recepten digitaal ontvangen, dan ondertekent u hiervoor het convenant.

Aanmelden voor het digitale recept

Heeft u ook belangstelling voor het e-recept? Laat het ons dan weten via het contactformulier. U krijgt dan ter ondertekening het convenant gemaild. Ook maken we dan een afspraak met u voor het verzenden van een testrecept. 

Meld u nu aan voor het digitale recept

Veelgestelde vragen

Krijgt u de recepten van ons digitaal en heeft u een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen met antwoorden.

Wijziging apotheekgegevens

Voor een goede ontvangst van recepten is het belangrijk wijzigingen tijdig door te geven. Denk bijvoorbeeld aan een naamswijziging of een fusie. Geef uw wijzigingen door via ons contactformulier. 

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: