De expertises van Rijnstate
Behandeling van Crohn en colitis
Rijnstate heeft bijzondere expertise in de behandeling van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Wij behandelen jaarlijks ruim 2.100 patiënten, ook van ver buiten Arnhem. In het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum profiteert u van alle mogelijke diagnostische en therapeutische mogelijkheden.
MDL verpleegkundige en patiënte in gesprek in de spreekkamer
Vaccinatie bij Crohn en colitis ulcerosa

Actuele informatie over corona vaccinaties.

Behandeling van Crohn en colitis

Over het Crohn en Colitis Centrum

In het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum behandelen we ieder jaar ruim 2.100 mensen met een chronische darmontsteking. Het kernteam bestaat uit MDL-artsen, gespecialiseerd verpleegkundigen en chirurgen. Als het nodig is betrekken we ook reumatologen, kinderartsen, gynaecologen, diëtistes, klinisch psychologen, psychiaters en/of klinisch farmacologen bij uw behandeling.

Uw behandeling

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische ziekten die tot nu toe niet volledig te genezen zijn. De behandeling is erop gericht uw klachten te verminderen en de ziekte tot rust te brengen.

Als multidisciplinair team werken we nauw samen om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. We streven ernaar om u zelf zoveel mogelijk de regie over uw behandeling te geven. We nodigen u uit om mee te denken en samen tot de juiste behandeling te komen die bij u past.

STZ Topklinisch Zorgregister

De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) hebben een online overzicht van zeer complexe topklinische zorgfuncties van STZ-ziekenhuizen gelanceerd. Ook van Rijnstate zijn negen bijzondere functies beoordeeld als topklinisch en opgenomen in dit zorgregister. De behandeling van Crohn en colitis is er daar één van.

Onze cijfers op een rij

2100
patiënten per jaar
24/7
bereikbaar
5
gespecialiseerde MDL-artsen

Patiëntervaringen

‘Je kunt de verpleegkundigen altijd bellen met vragen over de ziekte van Crohn’

Olga Hessels (39) uit Arnhem heeft al zestien jaar de ziekte van Crohn, een chronische darmontsteking. De operatieassistente wordt behandeld in het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum. "Het behandelteam vraagt ook altijd wat wij als patiënt fijn vinden."

 

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: