De expertises van Rijnstate
Behandeling van Crohn en colitis
Rijnstate heeft bijzondere expertise in de behandeling van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Wij behandelen jaarlijks ruim 2.100 patiënten, ook van ver buiten Arnhem. In het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum profiteert u van alle mogelijke diagnostische en therapeutische mogelijkheden.
MDL verpleegkundige en patiënte in gesprek in de spreekkamer
Vaccinatie bij Crohn en colitis ulcerosa

Actuele informatie over corona vaccinaties.

Behandeling van Crohn en colitis

Over het Crohn en Colitis Centrum

In het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum behandelen we ieder jaar ruim 2.100 mensen met een chronische darmontsteking. Het kernteam bestaat uit MDL-artsen, gespecialiseerd verpleegkundigen en chirurgen. Als het nodig is betrekken we ook reumatologen, kinderartsen, gynaecologen, diëtistes, klinisch psychologen, psychiaters en/of klinisch farmacologen bij uw behandeling.

Uw behandeling

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische ziekten die tot nu toe niet volledig te genezen zijn. De behandeling is erop gericht uw klachten te verminderen en de ziekte tot rust te brengen.

Als multidisciplinair team werken we nauw samen om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. We streven ernaar om u zelf zoveel mogelijk de regie over uw behandeling te geven. We nodigen u uit om mee te denken en samen tot de juiste behandeling te komen die bij u past.

STZ Topklinisch Zorgregister

De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) hebben een online overzicht van zeer complexe topklinische zorgfuncties van STZ-ziekenhuizen gelanceerd. Ook van Rijnstate zijn zeven bijzondere functies beoordeeld als topklinisch en opgenomen in dit zorgregister. De behandeling van Crohn en colitis is er daar één van.

Onze cijfers op een rij

2100
patiënten per jaar
24/7
bereikbaar
5
gespecialiseerde MDL-artsen

Patiëntervaringen

‘Je kunt de verpleegkundigen altijd bellen met vragen over de ziekte van Crohn’

Olga Hessels (39) uit Arnhem heeft al zestien jaar de ziekte van Crohn, een chronische darmontsteking. De operatieassistente wordt behandeld in het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum. "Het behandelteam vraagt ook altijd wat wij als patiënt fijn vinden."

 

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws over dit expertisegebied

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Transitiepoli MDL zorgt voor verbeterde continuïteit van zorg voor jongeren met Crohn of colitis ulcerosa

Kinderen met Crohn of colitis ulcerosa (IBD/inflammatoire darmziekten) worden behandeld op de afdeling Kindergeneeskunde. Als ze achttien jaar worden, gaan ze over naar de volwassen maag-darm en leverpoli (MDL). Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, werkt Rijnstate sinds kort met een transitiepoli.

Lees meer
Artsen doen duplex onderzoek van hals patiënte
Zeven zorgfuncties van Rijnstate beoordeeld als topklinisch

De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) lanceren op 10 december 2018 het STZ Topklinisch Zorgregister. Dit is een online overzicht van zeer complexe topklinische zorgfuncties van STZ-ziekenhuizen. Ook van Rijnstate zijn zeven bijzondere functies als topklinisch beoordeeld en opgenomen in het register. 

Lees meer
MDL verpleegkundige en patiënte in gesprek in de spreekkamer
Onderzoek naar het effect van sport bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

Mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (chronische ontstekingsziekten van de darmen) hebben vaak last van ernstige vermoeidheid. Deze vermoeidheid heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven en vraagt meestal ook aanpassingen in de levensstijl. Rijnstate, Sport Medisch Centrum Papendal en Formupgrade in Arnhem zijn een onderzoek gestart naar het effect van sport op vermoeidheidsklachten bij Crohn en colitis ulcerosa.

Lees meer

Bent u patiënt bij ons, dan kunt u voor vragen over medische zaken of bij acute problemen tijdens kantoortijden contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 - 005 6800.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: