Coronavirus
Laatste informatie over het coronavirus

Digitale vragenlijst coronavirus

Als u een afspraak op een polikliniek in Rijnstate heeft, vragen wij u vooraf naar uw gezondheid. Dit doen we via een digitale vragenlijst en bij de hoofdingang. Het is belangrijk dat u zelf het ziekenhuis belt als u klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus. Wij vragen u om een mondneusmasker op te doen voordat u het ziekenhuis in gaat. Begeleiders mogen alleen mee naar binnen als dat echt nodig is en zij geen klachten hebben. Een patiënt die is opgenomen in Rijnstate, mag 1 bezoeker per dag ontvangen. Deze bezoeker mag geen klachten hebben. Hiermee proberen we de kans op verspreiding van het coronavirus verder te verkleinen.

Dit filmpje is opgenomen ruim voordat de overheid het dringende advies gaf een mondneusmasker te dragen in openbare ruimten, zoals ziekenhuizen.

Hoe informeren wij naar uw gezondheid?

Thuis de digitale vragenlijst invullen

Heeft u een afspraak op de polikliniek? U ontvangt via het patiëntenportaal Mijn Rijnstate het verzoek om 24 uur voor uw afspraak plaatsvindt een vragenlijst in te vullen. Uit de vragen kunt u opmaken of u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Maakt u geen gebruik van Mijn Rijnstate, beantwoord de vragen dan hier.

Geen klachten

Heeft u geen klachten? Dan kunt u direct via de hoofdingang van het ziekenhuis naar uw afspraak.

Wel klachten

Beantwoordt u een van de vragen met ‘ja’, dan vragen wij u om eerst contact op te nemen met de afdeling waar u de afspraak heeft. Heeft u klachten en u mag wel naar uw afspraak komen? Meldt u zich dan bij de hoofdingang van het ziekenhuis bij onze gastheer of gastvrouw. Voor uw en onze veiligheid krijgt u een aangepast mondneusmasker.

Gastvrouwen en -heren vragen naar uw gezondheid

Op al onze locaties staan informatieborden en zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig. Zij vragen of u de informatieborden heeft gelezen, of u klachten heeft en of u een mondneusmasker wilt dragen. U kunt een gastheer of gastvrouw ook aanspreken als u zelf vragen heeft, bijvoorbeeld als u vlak voor uw afspraak nog klachten heeft gekregen die kunnen wijzen op het coronavirus.

U mag helaas geen begeleider meenemen

Om de 1,5 meter afstand te kunnen houden en de drukte in het ziekenhuis te beperken, is het belangrijk dat u zonder begeleider naar uw afspraak komt. Alleen als dit echt niet kan of als het anders met u is afgesproken, dan mag u maximaal 1 begeleider meenemen.

Ook uw begeleider vragen wij dan om thuis alvast de vragen te beantwoorden over klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Beantwoordt uw begeleider een van deze vragen met ‘ja’, dan mag hij of zij helaas niet met u meekomen naar het ziekenhuis.

Tip: u kunt een voor u belangrijke naaste bellen en op de luidspreker zetten tijdens uw afspraak. Zo kan hij/zij meeluisteren en ook iets zeggen. Of u kunt het gesprek opnemen met uw mobiele telefoon, zodat u dit later met iemand terug kunt luisteren.

Op bezoek bij een naaste in het ziekenhuis

Gaat u 's avonds naar het bezoekuur, dan kan bij de ingang van het ziekenhuis gevraagd worden naar eventuele klachten. Er is maximaal 1 bezoeker per patiënt per dag toegestaan. Als blijkt dat u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus, dan mag u helaas niet op bezoek komen. Beantwoord voordat u op bezoek gaat eerst de vragen.

Lees meer over de aangepaste bezoektijden en bezoekregels.

Maatregelen in het ziekenhuis

In het ziekenhuis vragen wij u om zich te houden aan een aantal regels:

 • Draag een niet-medisch mondneusmasker (als u ouder bent dan 13 jaar). Dit krijgt u van ons bij binnenkomst in het ziekenhuis. Het is niet toegestaan om een eigen mondneusmasker te dragen in het ziekenhuis.
 • Houd uw mondneusmasker op zolang u in het ziekenhuis bent. Heeft u een masker voor eenmalig gebruik, dan gooit u deze in de afvalbak bij de uitgang;
 • Houd 1,5 meter afstand van andere mensen;
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
 • Begroet zonder handen schudden;
 • Ontsmet uw handen bij het desinfectiepompje bij binnenkomst en weggaan;
 • Kom zonder begeleider naar het ziekenhuis om de 1,5 meter afstand te kunnen houden en de drukte in het ziekenhuis te beperken. Alleen als dit echt niet kan of als het anders met u is afgesproken, mag u maximaal 1 begeleider meenemen;
 • Stap met maximaal 3 personen tegelijk in de lift;
 • U bent maximaal 5 minuten voor uw afspraak aanwezig in de wachtruimte (vanwege beperkte ruimte in de wachtruimte);
 • Wij vragen u het ziekenhuis direct na uw afspraak te verlaten;
 • Houd u aan de aangepaste bezoektijden en bezoekregels.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: