Ik wil een afspraak maken of wijzigen
Laatste informatie over het coronavirus

Coronavirus

Veelgestelde vragen

In onze veelgestelde vragen leest u meer over de maatregelen die we in ons ziekenhuis hebben genomen.

Bekijk de veelgestelde vragen

U hoeft niet in het ziekenhuis te zijn, maar u heeft klachten die kunnen wijzen op corona. Wat kunt u doen? 

Vul deze vragenlijst in. Afhankelijk van uw antwoorden krijgt u een advies of aanvullende regionale informatie voor bijvoorbeeld contact met uw huisarts of GGD voor een test.

Informatie op de site van het RIVM

Voor de laatste stand van zaken rondom het coronavirus (COVID-19) verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM. Op deze site staat heldere uitleg over het nieuwe virus en duidelijke antwoorden op veelgestelde vragen: www.rivm.nl/coronavirus.

De Rijksoverheid heeft het landelijke informatienummer 0800-1351 geopend waar mensen naartoe kunnen bellen met vragen over het coronavirus. Heeft u vragen over uw eigen gezondheid, neemt u dan contact op met uw huisarts.

Eenvoudige uitleg over corona

Voor mensen die moeite hebben met taal zijn er speciale websites over het coronavirus. Op deze websites worden de maatregelen en adviezen uitgelegd in makkelijke taal, met plaatjes of in een video. Kijk hiervoor op www.pharos.nl/coronavirus en corona.steffie.nl.

Na corona

Het Longfonds heeft een speciale website voor mensen met longklachten na corona. Kijk hiervoor op www.coronalongplein.nl

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Op bezoek bij iemand die in ons ziekenhuis ligt?

Wilt u op bezoek bij iemand die in ons ziekenhuis ligt? Om 1.5m afstand te kunnen houden en drukte in het ziekenhuis te beperken, is er maximaal één bezoeker per patiënt per dag mogelijk. Deze bezoeker is welkom van 18.00 tot 20.00 uur. Zo proberen we patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus.

Lees meer
Rijnstate controleert vooraf op klachten coronavirus via een digitale vragenlijst

Als u een afspraak op een polikliniek in Rijnstate heeft, vragen wij u vooraf naar uw gezondheid. Dit doen we via een digitale vragenlijst en bij de hoofdingang. Het is belangrijk dat u zelf het ziekenhuis belt als u klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus. Wij vragen u om een mondneusmasker op te doen voordat u het ziekenhuis in gaat. Begeleiders mogen alleen mee naar binnen als dat echt nodig is en zij geen klachten hebben. Een patiënt die is opgenomen in Rijnstate, mag 1 bezoeker per dag ontvangen. Deze bezoeker mag geen klachten hebben. Hiermee proberen we de kans op verspreiding van het coronavirus verder te verkleinen.

Lees meer
Rijnstate start gewone zorg stap voor stap op

Het aantal coronapatiënten dat bij ons is opgenomen daalt. Daarom breiden we de gewone zorg weer stap voor stap uit. We gaan meer patiënten uitnodigen voor afspraken of operaties in ons ziekenhuis. Om dit veilig te kunnen doen hebben we de zorg zo ingericht dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Ook controleren we vooraf via een digitale vragenlijst op klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Bij klachten krijgt u bij de ingang van het ziekenhuis een mondneusmasker.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: