1. ClariVein-behandeling
Spataderen
Duplex benen

ClariVein-behandeling

Rijnstate Arnhem is één van de ziekenhuizen in Nederland waar u terecht kunt voor een ClariVein-behandeling of een VNUS-behandeling. ClariVein is een nieuwe methode voor de behandeling van grote spataderen en volgens patiënten en artsen veel patiëntvriendelijker dan de technieken die tot nu toe worden gebruikt. Zo is voor deze behandeling bijvoorbeeld nauwelijks verdoving nodig.

Voordelen ClariVein-behandeling

De ClariVein-behandeling heeft enkele voordelen ten opzichte van de VNUS-behandeling:

  • Er is slechts één verdovend prikje nodig.
  • De techniek is minder pijnlijk dan VNUS tijdens de behandeling en gedurende de eerste twee weken na de operatie.

De behandeling

Bij de ClariVein-behandeling brengt de arts op via een kleine snede in de huid een katheter in de spatader. Alleen op die plek krijgt u een verdoving. In de katheter zit een draad met aan het einde een klein metalen balletje. De draad wordt aangesloten op een handvat dat voor een ronddraaiende beweging zorgt. De beweging beschadigt de binnenste laag van de wand van de ader. Samen met een medicijn dat tegelijkertijd door de katheter wordt ingespoten ontstaat littekenweefsel. De wanden van de ader plakken daardoor aan elkaar vast en verschrompelen uiteindelijk.

Deze behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Na de behandeling

Na de ClariVein-behandeling draagt u twee weken lang overdag een steunkous. U moet wel direct weer gaan lopen en de dagelijkse bezigheden zo snel mogelijk hervatten.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.