Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Artrose aan hand of pols

Klachten bij artrose aan de hand of pols

Als u klachten heeft aan uw hand en pols die veroorzaakt worden door beginnende artrose, heeft u vaak last van pijn bij het bewegen van een gewricht of bij het belasten ervan. Deze pijn doet zich vaak voor als u na rust in beweging komt, bijvoorbeeld de eerste tien minuten na het opstaan. Dit noemen we ‘startpijn’. In een wat later stadium verstijven de gewrichten vaak en heeft u ook in rust last van pijn. Ook is er soms een krakend geluid te horen bij het bewegen van uw hand of pols. Uiteindelijk kan een gewricht ernstig misvormd raken. Vaak is er dan ook sprake van een zwelling van de gewrichten.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Artrose is niet te genezen, maar door een goede behandeling kunnen klachten als stijfheid en pijn verminderen. De slijtage is blijvend. Afhankelijk van de ernst van de aandoening en hoe erg uw klachten zijn, kiest de arts samen met u een geschikte behandelmethode. Hiervoor kunt u terecht bij Rijnstate Clinics.

Wilt u meer weten over de behandelingen bij artrose aan de hand of pols? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: