Rijnstate Collegetour 'Koplopers in de zorg' met Wim van Harten

Tijdens de zevende aflevering van Rijnstate Collegetour, op maandagavond 6 februari, is de beurt aan niemand minder dan Wim van Harten. Naast voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate, is hij ook hoogleraar 'kwaliteitsmanagement en zorgtechnologie' aan de Universiteit Twente.

 

De zorg staat voor grote uitdagingen. Personeelstekorten lopen op, terwijl technologische vooruitgang de zorg niet per se goedkoper maakt en de vraag naar zorg juist enorm toeneemt. Om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, is vernieuwing en verandering nodig. Gelukkig wordt daar hard aan gewerkt. Nog nooit hebben zoveel biomedici onderzoek gedaan naar oorzaken van ziektes, naar nieuwe behandelmethodes en ook naar het voorkomen dat mensen ziek worden.

Hoe kan technologie en digitalisering de kwaliteit van zorg verbeteren? Wordt er niet teveel van verwacht? En: hoe ziet de ziekenhuiszorg van de toekomst eruit? Welke rol speelt samenwerking hierin? In zijn college gaat Wim hier met voorbeelden van zijn eigen onderzoek op in en deelt hij zijn visie op de zorg van de toekomst.

 

Wim van Harten is voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate en hoogleraar aan de Universiteit Twente. Meer weten over deze hoogleraar? Lees Wim van Harten: ‘Onderzoek inspireert me als bestuurder’.

 

Deelnemen?

U kunt het college online volgen en als u dat wilt, live vragen stellen. 

Datum: 6 februari 2023
Tijd: 19.30 - 20.15 uur

U kunt zich aanmelden via deze link

Meer informatie en afleveringen terugkijken? Kijk op www.rijnstate.nl/collegetour.


 

Rijnstate heeft op dit moment 7 hoogleraren. Bekijk hier wie dit zijn.

Terug naar agendaoverzicht

Rijnstate Collegetour is voor iedereen toegankelijk. Kijken dus!

Aanmelden
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: