Rijnstate Collegetour 'Koplopers in de zorg' met Jeannette Hofmeijer

Tijdens de zesde aflevering van Rijnstate Collegetour, op donderdagavond 8 december, is het podium voor Jeannette Hofmeijer. Jeannette is neuroloog en hoogleraar aan de Universiteit Twente.

Rijnstate Collegetour, koplopers in de zorg. Dat is de naam van een serie webinars waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over vakgebied. Stuk voor stuk bouwen zij met hun baanbrekend en vernieuwende onderzoek aan de toekomst van onze zorg!

We zijn er trots op om als topklinisch algemeen ziekenhuis zo veel hoogleraren in huis te hebben. Het bevestigt het innovatieve en wetenschappelijke karakter van ons ziekenhuis. De hoogleraren praten behalve over hun werk ook over wat hen persoonlijk drijft. De webinars zijn voor iedereen toegankelijk en gratis te volgen. 

Bekijk het online college van hoogleraar Jeannette Hofmeijer

Bij een herseninfarct is een bloedvat in de hersenen afgesloten door een bloedpropje. Een deel van de hersenen krijgt dan te weinig bloed waardoor een zuurstofgebrek ontstaat. Hierdoor ontstaan uitvalsverschijnselen, zoals een verlamming van arm en/of been, scheve mond of spraakproblemen (afasie). Een snelle behandeling (in de eerste uren) kan bijdragen aan het herstel van uitvalsverschijnselen. Iedere seconde telt!

Hoe behandel je zo’n herseninfarct eigenlijk? Wat kan technologie zoals nieuwe beeldvormende technieken hierin betekenen? Hoe ging dat vroeger, en hoe gaat dat nu? En misschien nog belangrijker: hoe kan deze behandeling in de toekomst nog verder worden verbeterd? Tijdens haar college gaat Jeannette hier verder op in.

 

Jeannette Hofmeijer, is neuroloog en hoogleraar aan de Universiteit Twente. Meer weten over deze hoogleraar? Bekijk dit nieuwsbericht of lees Jeannette Hofmeijer: 'Hier is ruimte voor onderzoek buiten de gebaande paden’.

 

Deelnemen?

U kunt het college online volgen en als u dat wilt, live vragen stellen. 

Datum: 8 december 2022
Tijd: 19.30 - 20.15 uur

U kunt zich aanmelden via deze link

Meer informatie en afleveringen terugkijken? Kijk op www.rijnstate.nl/collegetour.


 

Rijnstate heeft op dit moment 7 hoogleraren. Bekijk hier wie dit zijn.

Terug naar agendaoverzicht

Rijnstate Collegetour is voor iedereen toegankelijk. Kijken dus!

Aanmelden
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: