1. Informatiebijeenkomst 'Sarcoïdose, wat speelt er door mijn hoofd'
Lege stoelen in diverse kleuren die opgesteld staan voor een congres

Informatiebijeenkomst 'Sarcoïdose, wat speelt er door mijn hoofd'

Op dinsdagavond 3 april 2018 organiseert de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland in samenwerking met Rijnstate een informatiebijeenkomst over sarcoïdose. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur.

Sarcoïdose is een zeldzame ziekte waarbij door onbekende oorzaak ontstekingen in het lichaam ontstaan, vooral in de longen, lever en lymfeklieren. Behalve van de ontstekingen hebben veel patiënten met sarcoïdose last van vermoeidheid. Er bestaat geen medicijn dat de ziekte kan genezen. De behandeling kan de ontstekingen wel onderdrukken.

Programma dinsdag 3 april

Marjo van der Ven (longarts bij Rijnstate) legt uit wat sarcoïdose is, hoe het ontstaat, hoe de diagnose wordt gesteld en welke behandelingsmogelijkheden er zijn. Ook vertelt ze over mogelijke invloeden van buitenaf. Daarna gaat Peter Scharwächter (psycholoog bij Rijnstate) in op het omgaan met de ziekte. Denk hierbij aan omgaan met onzekerheid over het verloop van de ziekte en met onbegrip uit de omgeving.

Voor wie?

Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met sarcoïdose, betrokkenen en andere geïnteresseerden. De toegang is gratis.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium (route 81) van Rijnstate Arnhem, Wagnerlaan 55.

 

Terug naar agendaoverzicht

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? 

Meldt u nu aan!