1. Informatiebijeenkomst ‘Is iedere apneupatiënt na adequate behandeling ook genezen?’
Man slapen

Informatiebijeenkomst ‘Is iedere apneupatiënt na adequate behandeling ook genezen?’

Op donderdagavond 19 april organiseert de ApneuVereniging in samenwerking met Rijnstate een informatieavond over het onderwerp ‘Is iedere apneupatiënt na adequate behandeling ook genezen?’. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur.

Veel mensen zijn snel vermoeid, voelen zich niet lekker, kunnen zich niet goed concentreren, slapen onrustig en zijn prikkelbaar. Op het werk denken ze dat het korte lontje aan de thuissituatie ligt en thuis denken ze dat het werk de oorzaak is.

Een bezoek aan de huisarts wordt vaak uitgesteld, omdat de klachten zich geleidelijk ontwikkelen. In combinatie met zwaar snurken tijdens de slaap, het regelmatig stoppen met ademhalen en telkens bijna wakker worden, kan dit duiden op het slaapapneusyndroom. De patiënt merkt ‘s nachts zelf weinig van de problemen, de gevolgen uiten zich pas overdag. De partner heeft er ’s nachts vaak wel last van.

Programma donderdag 19 april

Deze informatiebijeenkomst gaat over de (vaak) onbegrepen gevolgen en hormonale problemen, zoals stemmingswisselingen, gewichtstoename, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes. Ook gaan we dieper in op de lichamelijke, psychische en sociale gevolgen van slaapapneu.

19.00 uur: zaal open, ontvangst met koffie en thee.
19.30 uur: opening door regiocoördinator Evert van den Bronk.
19.40 uur: lezing door Sandra Houtepen, medisch voorlichter van de ApneuVereniging
21.30 uur: einde van de bijeenkomst

Tijdens deze avond zijn er zorgprofessionals van Rijnstate aanwezig.

Voor wie?

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor mensen met slaapproblemen of slaapapneu, naasten en andere geïnteresseerden.

Aanmelden voor deze bijeenkomst

Toegang voor deze informatiebijeenkomst is gratis. U kunt zich aanmelden tot en met woensdag 11 april door een e-mail te sturen naar vandenbronk@apneuvereniging.nl of te bellen met de ApneuVereniging via telefoonnummer 0316 - 331 658.

Locatie

De informatieavond vindt plaats in het Auditorium (route 81) van Rijnstate Arnhem, Wagnerlaan 55. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Terug naar agendaoverzicht

Wilt u aanwezig zijn bij deze informatiebijeenkomst?

Stuur een e-mail