Afdeling Kinderen/Jongeren
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt
Laatste informatie over het coronavirus

Afspraak kind (coronamaatregelen)

Controle op mogelijke klachten coronavirus
Als u naar het ziekenhuis komt, vragen we u vooraf naar uw gezondheid. Dit doen we via een digitale vragenlijst. Bent u (of is uw kind) verkouden of heeft u (of uw kind) griepklachten? Belt u dan met het ziekenhuis om te overleggen of uw afspraak door kan gaan.

Het dragen van een mondneusmasker in het ziekenhuis is niet verplicht als u 1,5 meter afstand kunt houden. Kunt u geen 1,5 meter afstand houden, dan is een mondneusmasker wel verplicht voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar.

Maatregelen voor kinderen onder de 13 jaar
Is uw kind onder de 13 jaar, dan mag uw kind bij verkoudheidsklachten naar de afspraak komen. Neemt u wél contact met ons op als uw kind behalve verkouden ook één van de volgende klachten heeft: koorts boven de 38 graden, hoesten, plotseling verlies van reuk of benauwd.

Uw kind komt samen met één ouder/gezaghebbende
Om de 1,5 meter afstand te kunnen houden en de drukte in het ziekenhuis te beperken, mag uw kind met één ouder of gezaghebbende naar de afspraak komen, tenzij anders met u is afgesproken.

Tip: u kunt een voor u belangrijke naaste bellen en op de luidspreker zetten tijdens uw afspraak. Zo kan hij/zij meeluisteren en meepraten. Of u kunt het gesprek opnemen met uw mobiele telefoon, zodat u dit later met iemand terug kunt luisteren.

Maatregelen voor een veilig ziekenhuis
We beseffen dat deze maatregelen vervelend voor u kunnen zijn. We doen er alles aan om u en onze andere patiënten te beschermen. In het ziekenhuis worden mensen met (verdenking op) corona strikt gescheiden opgevangen en worden spreekuren op een veilige manier georganiseerd. U kunt dus veilig naar het ziekenhuis komen.

Wij hopen op uw begrip en danken u voor uw medewerking.

Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vindt u op onze website: www.rijnstate.nl/coronavirus.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: