Ik word opgenomen
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Voorbereiding op uw opname

Oproep voor opname

U bent op de wachtlijst geplaatst om opgenomen te worden in Rijnstate. Het kan een tijdje duren voordat u opgenomen wordt. Als uitstel van de behandeling schadelijk zou zijn voor uw gezondheid, krijgt u vanzelfsprekend zo snel mogelijk een oproep voor opname.
Een medewerker van de afdeling Opnameplanning laat u voor de opname telefonisch weten op welke dag wij u in Rijnstate verwachten. Als u vragen heeft over de wachttijden of wensen wilt doorgeven wat betreft de opnamedatum (bijvoorbeeld in verband met een vakantie), kunt u tussen 8.30 en 14.00 uur bellen met de Opnameplanning, het telefoonnummer is 088 - 005 7700. Houd uw Rijnstatekaart bij de hand.

In zeldzame gevallen moeten we uw geplande opname of operatie door omstandigheden helaas uitstellen. Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor de financiële gevolgen van dit uitstel.

Onderzoek naar BRMO

Voor de operatie onderzoeken wij of u drager bent van bacteriën die ongevoelig zijn voor veelgebruikte antibiotica. Deze bacteriën noemen we bijzonder resistente micro-organismen (BRMO). De bekendste BRMO zijn MRSA, VRE en ESBL. Ze worden ook wel ziekenhuisbacteriën genoemd. In het ziekenhuis zijn veel zieke mensen bij elkaar opgenomen. Hierdoor is de kans op verspreiding groot. Daarom zijn we extra voorzichtig en nemen we een aantal vragen met u door bij uw opname of behandeling op de polikliniek.

Toestemming voor het digitaal delen van uw medische gegevens

Als u voordat u wordt opgenomen toestemming geeft voor delen uitwisselen van uw medische gegevens met andere zorgverleners, kunnen andere zorgverleners de gegevens die in Rijnstate beschikbaar zijn gesteld opvragen, als dat van belang is voor uw behandeling. Zo hebben zij altijd een compleet beeld van uw gezondheidssituatie. U kunt hiervoor toestemming geven via Mijn Rijnstate.

Lees meer en bekijk hoe u toestemming geeft

Toestemming voor het uitwisselen van uw medische gegevens bij uw eigen apotheek en huisarts

Uw huisarts en uw apotheek zijn bekend met uw medische gegevens. Daarom kunnen ze u snel, goed en veilig behandelen. Maar moet u gepland of met spoed naar een van onze artsen, dan is het belangrijk dat deze uw belangrijkste medische gegevens kan bekijken. Zodat ook deze arts u snel, goed en veilig kan behandelen. U kunt hiervoor toestemming geven bij uw eigen apotheek en huisarts of via de website Volgjezorg.

Lees meer en bekijk hoe u toestemming geeft

Wat neemt u mee naar het ziekenhuis?

  • uw Rijnstatekaart
  • identiteitsbewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort)
  • (digitale) zorgpas van uw zorgverzekeraar
  • een actueel medicatieoverzicht, dit kunt u opvragen bij uw apotheek
  • uw medicijnen voor de eerste 24 uur (als u thuis ook medicijnen gebruikt)
  • het telefoonnummer van uw contactpersoon
  • toiletartikelen (handdoeken en washandjes hebben wij in het ziekenhuis voor u)
  • kleding: ondergoed, nachtkleding, ochtendjas, pantoffels, stevige schoenen en gewone kleding
  • een koptelefoon om naar de radio en TV bij uw bed te kunnen luisteren. U kunt ook een gratis koptelefoon bij de receptie ophalen.

Let op! U kunt beter geen geld, waardepapieren, sieraden of andere kostbaarheden meenemen naar het ziekenhuis. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of beschadiging.

Hoe bereidt u zich voor op uw operatie?

Lees de informatie die u van uw zorgverlener heeft gekregen en bekijk ook deze video met instructies voorafgaand aan uw operatie. Als u nog vragen heeft, stel deze dan gerust aan uw zorgverlener.

Lees meer of bekijk de video. 

Meer informatie

Hier vindt u filmpjes en/of websites.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: