Eten en drinken in het ziekenhuis
Verschillende soorten groenten en fruit

Menukaart Zoutbeperkt

Hieronder vindt u de inhoud van onze menukaart Zoutbeperkt voor herfst/winter 2023-2024.

Ontbijt & lunch

Brood eiwitten in gram per portie
Fijn volkoren 3
Bruin 3
Wit 3
Rozijnenbrood 3
   
Broodvervanger  
Knäckebrod 1,5
Crunchy cruesli 1
Ontbijtkoek 0,5
Beschuit 1,5
   
Beleg  
Halvarine 0
Margarine 0
   
Jong belegen kaas 30+ 7
Belegen kaas 48+ 6
Komijnekaas 48+ 4,5
Smeerkaas 15+ 2,5
   
Filet Americain (vegetarisch) 3
Pindakaas 4
   
Bourgondische beenham 3
Gebraden kippenvlees 3
Saksische leverworst 3
   
Jam (diverse smaken) 0
Hagelslag 0
Appelstroop 0
Honing 0
   
Pappen  
Rijstepap 4,5
Griesmeelpap 4,5
Havermout 4,5
Brinta 4,5

 

Zuivel eiwitten in gram per portie
Kwark naturel 15
Magere yoghurt 9,5
Volle yoghurt 8
Vanille vla 5
   
Volle melk 7
Halfvolle melk 7
Karnemelk 7
Sojadrink 7
Magere drinkyoghurt 6,5
   
Fruit en dranken  
Fruit (diverse soorten) 0
Tomaat 0
Komkommer 0
Limonadesiroop 0
Suikervrije limonadesiroop 0
Koffie 0
Thee (diverse smaken) 0
   
Diversen  
Ei 6
Peper 0
Mayonaise 0

Vegetarische gerechten

  eiwitten in gram per portie
Penne Bolognese 16
Kaastaart met mosterdsaus, spinazie met mascarpone en knoflook en tuinkruidenpuree 26
Omelet met zoetzure saus, roerbakgroenten met cashewnoten en basmatirijst 18
Kikkererwtenschotel (vegan) 14,5

 

Visgerechten

  eiwitten in gram per portie
Zalmfilet van de grill met Hollandaisesaus, broccoliroosjes en aardappelpuree 24
Gebakken heekfilet met Hollandaisesaus, worteltjes en tuinkruidenpuree 15



Wintersoep

Let op: verkrijgbaar vanaf december 2023 t/m februari 2024.

  eiwitten in gram per portie
Erwtensoep met roggebrood en margarine 20

 

Vleesgerechten

  eiwitten in gram per portie
Hachee met rode kool, appelmoes en aardappelpuree 19
Runderstoofpot met sperziebonen en zilvervliesrijst 26
Kalfslap met uiensaus, spruitjes en gekookte aardappelen 26
Babi pangang, sambalbonen en bami goreng met kroepoek 23
Gebraden boerengehaktbal met jus, rode bieten en gekookte aardappelen 25
Gebakken kipfilet met jus, een mix van doperwten en wortelen en gebakken krielaardappelen 26
Saté ajam, sajoerbonen en nasi goreng met kroepoek 31
Stamppot boerenkool met jus en saucijs 19,5
Stamppot zuurkool met jus en speklap 21
Stamppot hutspot met jus en sukadelap 21
Salade met kipfilet, penne en mosterddressing 21

Bij de warme maaltijd serveren wij een heerlijke, frisse rauwkostsalade.

Nagerechten

Na de maaltijd serveren wij dagelijks een wisselend kwark dessert of een stuk vers fruit.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: