Ik word opgenomen
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

De opname

Waar meldt u zich?

Wordt u opgenomen in Rijnstate Arnhem? Dan meldt u zich op de opnamedag op het afgesproken tijdstip bij de Patiëntenontvangst in de centrale hal. Wordt u opgenomen in Rijnstate Zevenaar? Dan meldt u zich bij de receptie op de begane grond. We controleren uw persoonlijke en verzekeringsgegevens. Neem uw zorgverzekeringspasje mee. Alleen als het ziekenhuis de juiste gegevens van u heeft, kunnen we de kosten rechtstreeks bij uw verzekeraar declareren. Kloppen de gegevens niet, dan krijgt u de rekening zelf en bent u persoonlijk verantwoordelijk voor de betaling.

Op de verpleegafdeling

Op de verpleegafdeling ontvangt een verpleegkundige u. U heeft een gesprek over uw verblijf in het ziekenhuis. Deze onderwerpen worden besproken:

  • welke verpleegkundige zorg u nodig heeft
  • medicijngebruik en dieet
  • uw voedingstoestand
  • voorbereidingen voor onderzoek, behandeling of operatie
  • wie uw contactpersonen zijn
  • de mate waarin u uzelf kunt verzorgen
  • de gevolgen van uw opname voor uw thuissituatie

Uw kamer

Op uw kamer staat naast uw bed een nachtkastje voor het opbergen van uw persoonlijke spullen. Daarnaast is er een kast om kleding in op te bergen. Facilitair assistenten maken uw kamer elke dag schoon.

Geïsoleerd verplegen

Als we u opnemen met een besmettelijke ziekte, dan is het mogelijk dat u alleen op een kamer moet liggen. U wordt dan ‘geïsoleerd verpleegd’. Ook als u door uw lichamelijke conditie gevoeliger bent voor infecties kunt u geïsoleerd verpleegd worden. Meer informatie over geïsoleerd verplegen krijgt u op de verpleegafdeling.

Maaltijden in het ziekenhuis

U ontvangt dagelijks een menulijst voor de warme maaltijd. Hierop staan verschillende gerechten die u kunt aankruisen. Zo kunt u uw warme maaltijd zelf samenstellen. Zo zorgt u er voor dat uw maaltijd zo veel mogelijk aan uw wensen voldoet. Het ontbijt en de lunch serveren wij vanuit een broodserveerwagen. U kunt zelf kiezen wat u wilt eten. Als u bepaalde dingen niet mag of wilt eten vanwege een dieetadvies, uit geloofsovertuiging of omdat u vegetarisch eet, dan houden wij daar rekening mee. De service-assistenten kunnen u advies geven en helpen bij het invullen van de menulijst.

Veilig voedsel
Ons personeel gaat uiterst zorgvuldig om met het eten dat u krijgt. Het is belangrijk dat u zelf ook weet hoe u kunt voorkomen dat u ziek wordt door ‘besmet’ voedsel. De service-assistenten kunnen u uitleggen hoe u veilig met (meegebrachte) etenswaren kunt omgaan.

Voorkomen van ondervoeding

Ondervoeding door ziekte is in het ziekenhuis een veelvoorkomend probleem. Ongeveer één op de drie patiënten is ondervoed of loopt risico om ondervoed te raken. Ondervoeding door ziekte heeft vaak negatieve gevolgen. De conditie verslechtert, het herstel gaat minder snel en de reactie op de behandeling is niet optimaal. Het is daarom van belang dat ondervoeding zo snel mogelijk wordt herkend en behandeld.

Als u extra voeding nodig heeft in het ziekenhuis, bieden we u drie keer per dag een tussendoortje aan. U heeft zo zes momenten per dag waarop u iets kunt eten.

Lees meer over energie- en eiwitrijke voeding

Transferbureau

Heeft u na ontslag uit het ziekenhuis zorg nodig heeft van de thuiszorg (verpleegkundige en/of verzorgende zorg) of een tijdelijke of langdurige verblijfsinstelling? Dan kan de afdelingsverpleegkundige het Transferbureau van Rijnstate inschakelen. De medewerkers van het Transferbureau bekijken samen met u welke zorg u nodig heeft. Zij vragen deze zo nodig voor u aan en regelen de eventuele nazorg. Voor het regelen van huishoudelijke hulp moet u naar het Wmo-loket van uw eigen gemeente. Dat kan het Transferbureau niet voor u regelen

Meer informatie

Hier vindt u filmpjes en/of websites.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: