Ik wil een afspraak maken of wijzigen
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Verwijzing

Hoe kom ik aan een geldige verwijzing?

Voor een afspraak in het ziekenhuis heeft u in de meeste gevallen een verwijzing nodig. U loopt anders het risico dat uw zorgverzekeraar de kosten niet of slechts gedeeltelijk vergoedt en dat u deze mogelijk zelf moet betalen.

Een geldige verwijzing krijgt u onder andere van een:

  • huisarts
  • verloskundige (zwangerschap en/of bevalling)
  • tandarts (bijzondere tandheelkunde of kaakchirurgie)
  • medisch specialist

Heeft u een verwijzing van een andere arts? Vraag dan eerst na bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling wordt vergoed. Voor een bezoek aan de Spoedeisende Hulp heeft u geen verwijzing nodig.

Wanneer heb ik een geldige verwijzing nodig?

  • Als u een afspraak wilt maken voor een eerste consult in het ziekenhuis.
  • Als u onder behandeling bent van een specialist in Rijnstate en u een nieuwe klacht heeft die geen verband houdt met uw lopende behandeling in Rijnstate. Bijvoorbeeld: u wordt behandeld voor de ziekte van Parkinson, maar u heeft rugpijn met uitstraling in een been. Dit is een nieuwe klacht die kan passen bij een hernia.
  • Als uw behandeling in het ziekenhuis is gestopt en u opnieuw last krijgt van dezelfde klachten. Daarbij houden zorgverzekeraars aan dat een behandeling is gestopt als u langer dan een jaar geleden in het ziekenhuis bent geweest en er daarna geen vervolgafspraken zijn gemaakt. Als u weer last heeft van dezelfde klachten, dan moet u eerst naar uw huisarts. Bijvoorbeeld: u heeft een rughernia gehad en bent daarvoor behandeld, maar u heeft na ruim een jaar toch opnieuw klachten.

Heeft u vragen over een geldige verwijzing? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent of neem contact op met uw huisarts en/of zorgverzekeraar.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: