Ik wil een afspraak maken of wijzigen
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Verwijzing

Hoe kom ik aan een geldige verwijzing?

Voor een afspraak in het ziekenhuis heeft u in de meeste gevallen een verwijzing nodig. U loopt anders het risico dat uw zorgverzekeraar de kosten niet of slechts gedeeltelijk vergoedt en dat u deze mogelijk zelf moet betalen.

Een geldige verwijzing krijgt u onder andere van een:

  • huisarts
  • verloskundige (zwangerschap en/of bevalling)
  • tandarts (bijzondere tandheelkunde of kaakchirurgie)
  • medisch specialist

Heeft u een verwijzing van een andere arts? Vraag dan eerst na bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling wordt vergoed. Voor een bezoek aan de Spoedeisende Hulp heeft u geen verwijzing nodig.

Wanneer heb ik een geldige verwijzing nodig?

  • Als u een afspraak wilt maken voor een eerste consult in het ziekenhuis.
  • Als u onder behandeling bent van een specialist in Rijnstate en u een nieuwe klacht heeft die geen verband houdt met uw lopende behandeling in Rijnstate. Bijvoorbeeld: u wordt behandeld voor de ziekte van Parkinson, maar u heeft rugpijn met uitstraling in een been. Dit is een nieuwe klacht die kan passen bij een hernia.
  • Als uw behandeling in het ziekenhuis is gestopt en u opnieuw last krijgt van dezelfde klachten. Daarbij houden zorgverzekeraars aan dat een behandeling is gestopt als u langer dan een jaar geleden in het ziekenhuis bent geweest en er daarna geen vervolgafspraken zijn gemaakt. Als u weer last heeft van dezelfde klachten, dan moet u eerst naar uw huisarts. Bijvoorbeeld: u heeft een rughernia gehad en bent daarvoor behandeld, maar u heeft na ruim een jaar toch opnieuw klachten.

Heeft u vragen over een geldige verwijzing? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent of neem contact op met uw huisarts en/of zorgverzekeraar.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: