Afspraak en opname
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Ik ga naar de polikliniek

Wat neem ik mee naar mijn afspraak?

Heeft u een afspraak op de polikliniek, neem dan altijd het volgende mee:

  • een geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart), ook voor uw kind;
  • verwijsbrief van uw huisarts;
  • uw verzekeringsgegevens (zorgpas of het polisblad van uw zorgverzekering);
  • uw Rijnstatekaart.

Belangrijk voordat u naar het ziekenhuis komt

Komt u voor uw werk in contact met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens? Bent u opgenomen geweest in een buitenlandse zorginstelling? Woont of werkt u in een asielzoekerscentrum? Meld dit altijd voor uw bezoek aan het ziekenhuis vanwege het risico op MRSA. Lees hier meer over MRSA. 

Heeft u toestemming gegeven voor het uitwisselen van gegevens over uw medicatie?

Het is voor uw veiligheid belangrijk dat uw arts een actueel overzicht heeft van de medicijnen die u gebruikt. Als u toestemming heeft gegeven kan uw arts deze gegevens opvragen bij het Landelijk Schakelpunt (LSP). Op deze pagina leggen we aan u uit waarom dit belangrijk is. Heeft u geen toestemming gegeven? Dan kunt u dat alsnog doen via de website www.volgjezorg.nl of mondeling bij de balie van uw apotheek. 

Eerste keer naar Rijnstate

Komt u voor het eerst naar Rijnstate, dan moet u zich laten inschrijven. Dit doet u bij de registratiebalie in de centrale hal van het ziekenhuis. U ontvangt dan een Rijnstatekaart met een streepjescode waar uw persoonlijke gegevens op staan. Het inschrijven duurt ongeveer tien minuten. 

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Als uw gegevens wijzigen, bijvoorbeeld als u verhuist of verandert van zorgverzekeraar of huisarts, dan is het belangrijk dat wij dit weten. U kunt deze gegevens aanpassen bij de registratiezuil in de centrale hal of digitaal via Mijn Rijnstate.

Aanmelden bij de polikliniek

Bij de meeste poliklinieken in Rijnstate staat een aanmeldzuil. Hier meldt u zich aan met uw Rijnstatekaart, door de streepjescode van uw Rijnstatekaart te scannen. Daarna kunt u in de wachtruimte gaan zitten. U hoeft zich dan niet meer te melden bij de balie.

Staat er geen aanmeldzuil, dan kunt u zich melden bij de balie.

Patiënte staat bij aanmeldzuil en kijkt op het scherm

Gesprek met de arts

In tien minuten een gesprek voeren met uw arts is een hele kunst. Tijdens het gesprek worden belangrijke dingen besproken over uw gezondheid en uw behandeling. Bijvoorbeeld of u wel of niet geopereerd wordt. Gebruik onze tips voor bij de arts om u goed voor te bereiden op uw gesprek.

Gastvrouwen en gastheren

Op onze locatie in Arnhem staan buiten bij de hoofdingang gastvrouwen en gastheren. Zij zorgen ervoor dat alles op het voorplein netjes verloopt, helpen patiënten met in- en uitstappen en of andere dingen waar u hulp bij nodig heeft. Binnen in de hal zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig om u te helpen bij de registratiezuil en u naar de polikliniek te brengen. Heeft u een vraag, dan kunt u ook bij hen terecht.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: