Toestemming voor het digitaal delen van medische gegevens
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Actueel medicatieoverzicht

Als u geen toestemming wilt geven voor het uitwisselen van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP), kunnen wij uw medische gegevens niet inzien op het moment dat dit nodig is. Wij raden u dan aan om tenminste gebruik te maken van een actueel medicatieoverzicht. U kunt een actueel medicatieoverzicht opvragen bij uw apotheek.

Neem een actueel medicatieoverzicht mee naar het gesprek met een arts

Het is belangrijk dat uw arts weet welke medicijnen u gebruikt. Een actueel medicatieoverzicht helpt uw arts om de juiste beslissingen te nemen over uw behandeling en daardoor kunnen vergissingen met medicatie worden voorkomen. Neem het medicatieoverzicht mee naar elke afspraak in het ziekenhuis of bij de huisarts.

Veranderingen in mijn medicatie

U kunt ook zelf bijdragen aan het actueel houden van uw medicatieoverzicht. Bijvoorbeeld door aan de apotheek door te geven wanneer u bepaalde medicijnen niet meer slikt. Informeer uw apotheek en arts ook over bijwerkingen en allergieën. Wijzigt uw medicatiegebruik? Zorg dan zelf voor een nieuw medicatieoverzicht voor uw volgende afspraak bij uw huisarts of medisch specialist.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: