Ziekte van Dupuytren
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Risico's en complicaties

Welke risico’s en complicaties kunnen voorkomen bij een operatie?

  • Elke operatie brengt risico’s en complicaties met zich mee. Denk aan een nabloeding, wondinfectie, narcoseproblemen, trombose of een longontsteking. Deze complicaties komen bijna nooit voor en zijn meestal goed te behandelen .
  • De pijn in uw hand neemt na de operatie meestal af. Volg de adviezen van uw specialist op over het innemen van medicatie.
  • Zwelling van de hand is na een operatie heel normaal. Belangrijk hierbij is dat u de eerste dagen na de operatie uw hand goed hoog houdt en regelmatig uw vingers beweegt.
  • Bij een handoperatie kunnen de gevoelszenuwen van de vingers beschadigd raken en een gedeeltelijke gevoelsstoornis geven. Vooral om een litteken is een verdoofd gevoel normaal.
  • Vegetatieve ontregeling is een complicatie die pijn, zwelling, verkleuring en stijfheid van de vingers geeft. Deze complicatie komt bijna nooit voor, maar moet wel op tijd behandeld worden om functiestoornissen te voorkomen.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: