Wonden door vaataandoeningen
Patient op bed, wondconsulent verbindt been

Etalagebenen

Heeft u etalagebenen? Dan heeft u een vernauwing of verstopping van de slagaders in uw benen (slagaderverkalking). Hierdoor komt er minder bloed in uw benen en krijgen uw beenspieren te weinig zuurstof als u loopt.

Wonden door etalagebenen

Als u een ernstige vorm van etalagebenen heeft, kunt u op uw onderbeen en voet last krijgen van pijnlijke kloofjes, wonden die niet genezen en zwarte plekken op de huid. U kunt ook last krijgen van niet-genezende wondjes als u schoenen draagt die knellen of u zich stoot.

Een wond ontstaat vaak in slecht doorbloede gebieden, zoals de buitenste rand van de voet, de rug van de voet, het gebied bij de achillespees en het scheenbeen. Als u last krijgt van een wond door etalagebenen, zit er meestal weinig wondvocht in en ziet de wondbodem er gelig uit met zwarte plekken (necrose). Dit soort wond doet meestal veel pijn, is scherp begrensd en diep. 

Lees meer over etalagebenen

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: