Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Welkom op de Dagverpleging

Hier vindt u informatie over uw opname op de Dagverpleging van Rijnstate Arnhem of Rijnstate Zevenaar. Met deze informatie kunt u zich op uw opname voorbereiden. 

Op al onze leveringen en diensten zijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Arnhem en verkrijgbaar bij de recepties in het ziekenhuis of in te zien op de website www.rijnstate.nl. Aanvaarding van de algemene voorwaarden gebeurt op het moment dat u akkoord gaat met behandeling of diagnostiek in het ziekenhuis of anderszins de levering van goederen of diensten door het ziekenhuis accepteert. 

Uw verblijf in het ziekenhuis

U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u een dag wordt opgenomen op de afdeling Dagverpleging van Rijnstate Arnhem of Zevenaar voor een onderzoek of een operatieve ingreep. Een dagopname houdt in dat u 's morgens of 's middags naar het ziekenhuis komt, en 's middags of 's avonds voor 20.00 uur weer naar huis gaat. Met deze informatie kunt u zich op de opname voorbereiden.

Opnameplanning

De afdeling Opnameplanning belt u op om uw opnamedatum door te geven. Dit wordt bevestigd per brief. Mocht u tussentijds vragen hebben over de wachtduur of wilt u wensen ten aanzien van de opnamedatum doorgeven (vakanties en dergelijke), dan kunt u bellen met de afdeling Opnameplanning. Uw gegevens op uw Rijnstatekaart zijn daarbij van belang. De Opnameplanning is bereikbaar tussen 8.30 en 14.00 uur via telefoonnummer: 088 - 005 7700. U kunt ook mailen naar: opnameplanning@rijnstate.nl.

De dag voor de operatie belt u zelf tussen 11.15 en 13.00 uur met de afdeling Opnameplanning (telefoonnummer 088 - 005 7775) om het tijdstip van uw opname te horen. Bij opname op maandag of een feestdag belt u de werkdag ervoor. Dan weet u vanaf welk tijdstip u nuchter moet zijn voor de opname. Nuchter zijn betekent dat u niet mag eten en drinken of roken (zie de brief ' Polikliniek Pre-operatieve Screening (POS)' die u van de anesthesioloog heeft gekregen).

MRSA besmetting en voorzorgsmaatregelen

MRSA staat voor Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus. Om besmetting met deze resistente bacterie te voorkomen, hebben wij een aantal vragen. Kunt u één of meerdere vragen met 'ja' beantwoorden, geeft u dit dan direct door aan de polikliniek waar u in behandeling bent.

  • Bent u de afgelopen 2 maanden voor opname of behandeling in een buitenlandse zorginstelling geweest?
  • Werkt of woont u op een bedrijf met levende varkens, kalveren of kuikens?
  • Heeft u een partner of huisgenoot of iemand in de afgelopen 2 maanden verzorgd die MRSA-positief is?

Voorbereiding thuis

  • Wij verzoeken u twee telefoonnummers aan de Opnameplanning door te geven waarop u te bereiken bent.
  • Gebruikt u medicijnen (zoals antistollingsmiddelen), dan verzoeken wij u dringend zich te houden aan de instructies van uw specialist, anesthesioloog of de trombosedienst.
  • Bent u vóór of op de operatiedag ernstig verkouden bent of heeft u koorts heeft (boven de 38 graden)? Bel dan de afdeling Pre-operatieve screening (telefoonnummer 088 - 005 6172).
  • Het beste kunt u 's morgens voordat u naar het ziekenhuis gaat baden of douchen. Gebruik geen bodylotion.
  • Gebruik geen make-up. Vooral de kleur van uw huid tijdens de ingreep of het onderzoek geeft de arts belangrijke informatie over uw gezondheidstoestand.
  • Draag geen sieraden (dus ook geen ringen) of piercings vanwege de kans op ernstige brandwonden.
  • Contactlenzen moet u uitdoen voor de operatie.

Wat neemt u me:

  • het telefoonnummer van een contactpersoon (familie, vrienden, buren) die we in bijzondere gevallen kunnen bellen
  • uw Rijnstatekaart
  • uw zorgverzekeringspas
  • medicijnen die u gebruikt en de nieuw voorgeschreven pijnstilling
  • gemakkelijk zittende kleding (u krijgt misschien een dik verband
  • slippers / pantoffels
  • brillenkoker, contactlenzendoosje en vloeistof, gebitbakje (indien van toepassing)

Wat u beter niet me kunt nemen:

U kunt beter geen geld, waardepapieren of andere kostbaarheden meenemen (zie: Aansprakelijkheid).

Let op: Alleen als het ziekenhuis over de juiste gegevens beschikt, kunnen de kosten rechtstreeks bij uw verzekeraar gedeclareerd worden. Kloppen uw gegevens niet, dan krijgt u de rekening thuisgestuurd en bent u zelf verantwoordelijk voor betaling

De dag van opname

Registratie/ opname in Rijnstate Arnhem

Op de opnamedag meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de Registratie- en opnamebalie in de centrale hal. Daar worden uw persoonlijke gegevens zoals naam, adres, geboortedatum en verzekeringsgegevens gecontroleerd.
Vervolgens gaat u naar de afdeling Dagverpleging (route 36). Hier wordt u voorbereid voor een onderzoek of de operatie. U krijgt informatie over de opname, het te verwachten tijdstip van uw onderzoek of operatie en het tijdstip waarop u weer naar huis mag.

Registratie/ opname in Rijnstate Zevenaar

Op de opnamedag meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de receptie op de begane grond. Daar worden uw persoonlijke gegevens zoals naam, adres, geboortedatum en verzekeringsgegevens gecontroleerd.
Vervolgens gaat u naar de afdeling Dagverpleging. Hier wordt u voorbereid voor een onderzoek of de operatie. U krijgt informatie over de opname, het te verwachten tijdstip van uw onderzoek of operatie en het tijdstip waarop u weer naar huis mag.

Gemengd verplegen
Op de Dagverpleging wordt gemengd verpleegd; mannen en vrouwen liggen op één kamer. Zo worden de beschikbare bedden zo goed mogelijk benut en blijft de wachtlijst beperkt. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dit vóór de opnamedag aangeven bij de afdeling Opnameplanning. 

Bezoek 

Op de Dagverpleging mag u geen bezoek ontvangen na het onderzoek of na de operatie.

Telefoneren
Als u vanuit de afdeling naar buiten wilt bellen, kunt u gebruik maken van de afdelingstelefoon of van uw eigen mobiele telefoon.

Wifi-code/ draadloze verbinding
Op de dagverpleging is draadloos internet beschikbaar. De naam van dit network is KPN Hotspot. Verbind met het netwerk en volg de instructies om gebruik te maken van dit draadloze internet.

Naar huis

Het moment waarop u naar huis kunt, hangt af van uw algemene toestand na het onderzoek of de operatie. De verpleegkundige bespreekt dit met u. Belangrijk is dat u iets gegeten en/of gedronken heeft na de ingreep, dat u geplast heeft en dat de eventuele pijn na de operatie acceptabel is voor u. Het is mogelijk dat u langer in het ziekenhuis moet blijven door een complicatie of pijn. Uw arts bespreekt dit dan met u.

Zorg ervoor dat iemand u naar huis kan brengen. Zelf autorijden of reizen met het openbaar vervoer is absoluut af te raden. Zorg er ook voor dat u de eerste nacht een beroep kunt doen op iemand in uw directe omgeving.

Vragen, aansprakelijkheid, klachten, rechten

Inlichtingen voor familie

De verpleegkundigen geven alleen informatie over uw gezondheidstoestand aan een door u aangewezen contactpersoon.

Aansprakelijkheid 
Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van uw eigendommen. Hieronder vallen ook trouwringen, kleding, brillen en eventuele kunstprothesen.

Klachten 
Hoe iedereen zijn best ook doet, het kan toch voorkomen dat iets u niet bevalt. Mocht dat zo zijn, dan kunt u dat het beste meteen bespreken met degene die het aangaat. Wat u kunt doen als u daarna nog ontevreden bent, is te lezen op de webpagina ‘Ik heb een klacht’. Deze informatie is ook verkrijgbaar op de afdeling en bij de balie Registratie & Opname.

Rechten 

In de gezondheidzorg heeft elke patiënt een aantal rechten die zijn vastgesteld in de wet op de geneeskundig behandelingsovereenkomst (W.G.B.O.). Het gaat hierbij onder andere om:

  1. het recht op informatie
  2. inzage in uw dossier
  3. het geven van toestemming voor onderzoek of behandeling
  4. het recht op een second opinion.

Meer informatie vindt u op de webpagina ‘Mijn rechten en privacy’. Deze informatie is ook verkrijgbaar op de afdeling en bij de balie Patiëntenvoorlichting.

Vragen

Heeft u nog vragen? Belt u dan naar de Dagverpleging:

De Dagverpleging is dagelijks te bereiken tussen 8.30 en 15.00 uur.

Rijnstate Arnhem
088 - 005 7043 (voor operaties)
088 - 005 6253 (voor onderzoeken en puncties)

Rijnstate Zevenaar
088 - 005 9700

De Opnameplanning is dagelijks te bereiken tussen 8.30 en 14.00 uur.
088 - 005 7700 

Bereikbaarheid 

Openbaar vervoer

Rijnstate Arnhem en Rijnstate Zevenaar zijn goed met openbaar vervoer te bereiken. Meer informatie over de vertrektijden en het openbaar vervoer kunt u vinden op www.9292ov.nl of www.breng.nl of opvragen via 0900 - 9292 (1 euro per minuut). 

Met de auto naar Rijnstate Arnhem 

Vanuit Nijmegen
Arnhem Noord aanhouden, daarna richting Apeldoorn.
Rijnstate staat aangegeven op de borden.

Vanuit Utrecht, Apeldoorn, Doetinchem, Den Bosch (A12/A50)
Afslag Arnhem Noord/ Arnhem Centrum.
Rijnstate staat aangegeven op de borden.

Plan uw route met Google Maps

Parkeren

U kunt uw auto tegen betaling parkeren op het parkeerterrein van Rijnstate Arnhem.

Bezoekadres Rijnstate Arnhem
Wagnerlaan 55
6815 AD Arnhem
Tel. 088 - 005 8888

Met de auto naar Rijnstate Zevenaar
Op de snelweg Arnhem/ Oberhausen (A12) neemt u afslag Zevenaar (niet Zevenaar-West), afrit 29. Aan het einde van de afslag gaat u rechts: volg de ANWB-borden Ziekenhuis.

Plan uw route met Google Maps

Parkeren
Er is een grote parkeerplaats voor Rijnstate Zevenaar. Parkeren is gratis.

Bezoekadres Rijnstate Zevenaar
Hunneveldweg 14A
6903 ZN Zevenaar
Tel.: 088 - 005 8887 

Patiëntveiligheidskaart

Of bekijk de Patiëntveiligheidskaart op de website van de patiëntenfederatie.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: