Warmtebehandeling van aangezichtspijn (Sweet)
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Voorbereiding

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Niet eten en drinken

Voor de behandeling moet u nuchter blijven. Dat wil zeggen dat u niet mag eten en drinken voor de behandeling. Dit is belangrijk omdat u voor de behandeling een roesje (sedatie) krijgt. Als u wel heeft gegeten of gedronken, kan de behandeling niet doorgaan. Houdt u zich daarom aan de volgende regels:

  • Tot 6 uur voor uw afspraak mag u een lichte maaltijd eten, bijvoorbeeld een beschuitje met een kop thee. De laatste 6 uur voor uw afspraak mag u niets meer eten.

  • Tot 2 uur voor uw afspraak mag u alleen water drinken. De laatste 2 uur voor uw afspraak mag u niets meer drinken.

  • Uw medicijnen mag u innemen tot 1 uur voor uw afspraak. Het laatste uur voor uw afspraak mag u geen medicijnen innemen.

Geen pijn

Als u op de dag van de behandeling geen pijn heeft, moet u de afspraak afzeggen en een nieuwe afspraak maken. Zonder pijnklachten kan de anesthesioloog niet controleren of hij met de naald wel precies op de juiste plek zit.

Koorts

Als u op de dag van het onderzoek koorts heeft, laat dit dan vóór het onderzoek weten aan uw arts weten.

Zwangerschap

Bent u (misschien) zwanger? Laat dit dan vóór de behandeling aan uw arts of verpleegkundige weten.

Allergieën

Laat het vóór de behandeling weten als u allergisch bent voor jodium, contrastvloeistof of bepaalde medicijnen.

Vervoer naar huis

Door de medicijnen die u krijgt tijdens de behandeling kunt u minder goed reageren in het verkeer. U mag daarom niet zelf naar huis rijden of lopen. Ga liever ook niet met het openbaar vervoer. Zorg ervoor dat iemand u naar huis brengt.

Bloedverdunners

Gebruikt u bloedverdunners waarvoor u onder controle bent bij de trombosedienst, zoals Sintrom, Marcoumar of acenocoumarol? Dan moet u hier mee stoppen voor de behandeling. Doe dit in overleg met uw arts en de trombosedienst.

Gebruikt u bloedverdunners buiten de trombosedienst om, zoals Ascal, acetylsalicylzuur, Persantin, Plavix, dabigatran, rivaroxaban of apixaban? Uw arts vertelt u of u met deze medicijnen moet stoppen voor de behandeling.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: