Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Vervanging knieprothese

In overleg met de orthopedisch chirurg heeft u besloten dat uw knieprothese vervangen wordt. We noemen dit een revisieoperatie. Hier vindt u meer informatie over de operatie, uw opname in het ziekenhuis en het herstel.

Lees alle informatie over de vervanging van uw knieprothese

    De levensduur van een knieprothese is aanzienlijk verbeterd in de laatste jaren. Toch kan het gebeuren dat uw knieprothese na verloop van tijd problemen geeft. Denk hierbij aan het loslaten of slijtage. 

    Bij klachten als pijn, stijfheid, instabiliteit, roodheid en/of zwelling kan het zijn dat u een probleem heeft met uw knieprothese. Heeft u last van (één van) deze klachten? Maak dan een afspraak met uw orthopedisch chirurg voor nader onderzoek.

    Door de operatie kan er een vochtophoping ontstaan in uw geopereerde been en vooral rondom de knie. Het kan weken tot enkele maanden duren voordat deze zwelling helemaal is verdwenen. Leg uw been in rust hoog. Heeft u in verband met zwelling aan uw geopereerde been een elastische kous gekregen, houdt u deze dan thuis overdag ook aan.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: