Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Verpleegkundig spreekuur Parkinson

De neuroloog heeft u aangeraden om een bezoek te brengen aan het spreekuur van de parkinsonverpleegkundige. Zij werkt nauw samen met de neurologen bij het geven van voorlichting aan en het begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson.

Het verpleegkundig spreekuur vindt plaats in Rijnstate Arnhem en Rijnstate Zevenaar. Ook uw partner, een familielid of een goede bekende is welkom.

Wat u kunt verwachten? 

De verpleegkundige kan u ondersteunen bij het omgaan met uw ziekte. U kunt bij haar terecht voor: 

  • Begeleiding wanneer u te horen heeft gekregen dat u de ziekte van Parkinson heeft;
  • Informatie over de ziekte, uw klachten en de behandeling, als aanvulling op de voorlichting die door de neuroloog gegeven is;
  • Informatie over de praktische gevolgen van de ziekte van Parkinson, zoals het gebruik van medicijnen, mobiliteit, voeding en lichamelijke verzorging;
  • Informatie over de maatschappelijke en sociale gevolgen van de ziekte van Parkinson. U kunt daarbij denken aan de gevolgen voor werk, het aangaan en onderhouden van sociale contacten en vakanties;
  • Informatie over vergoedingen, regelingen en het aanvragen van hulpmiddelen;
  • In overleg met uw neuroloog doorverwijzen naar andere zorgverleners en/of hulpverlenende instanties, zoals ParkinsonNet, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist, revalidatiearts en thuiszorginstanties.

Wanneer kunt u terecht? 

De neuroloog verwijst naar de parkinsonverpleegkundige. Als u hiermee akkoord gaat, krijgt u een uitnodiging thuis gestuurd voor een kennismakingsbezoek bij haar op het spreekuur. Daarna zal in overleg met u een vervolgafspraak gepland worden.

Bereikbaarheid 

De parkinsonverpleegkundige is bereikbaar via de polikliniek Neurologie via telefoonnummer 088 - 005 7722.

Aanwezigheid parkinsonverpleegkundige 

  • Op alle locaties - Rijnstate Arnhem, Rijnstate Zevenaar en Rijnstate Elst - is een gespecialiseerde verpleegkundige aanwezig. Op welke dagen, wisselt per week. Neem daarom van tevoren contact met ons op.

Afspraak maken of e-consult starten 

Als patiënt van Rijnstate heeft u na inloggen met uw DigiD toegang tot de beveiligde website Mijn Rijnstate. U kunt hier informatie uit uw medisch dossier inzien, uitslagen bekijken, online een afspraak inplannen of een e-consult starten met uw zorgverlener. U kunt inloggen in Mijn Rijnstate via www.rijnstate.nl/mijnrijnstate.

Heeft u nog vragen? 

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, neem dan telefonisch contact op met de polikliniek Neurologie via telefoonnummer 088 - 005 7722 of log in op www.rijnstate.nl/mijnrijnstate. Hier kunt u een e-consult starten bij de verpleegkundige. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: