Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Verpleegkundig spreekuur MS

De neuroloog heeft u aangeraden om een bezoek te brengen aan het spreekuur van de MS-verpleegkundige. Hiervoor maakt u zelf een afspraak bij de spreekuurassistent aan de balie op de poli Neurologie.

De MS-verpleegkundige 

In Rijnstate is een MS-verpleegkundige werkzaam. Hij of zij werkt nauw samen met de neuroloog en geeft voorlichting en begeleiding aan mensen met de ziekte MS. Als u het prettig vindt kunt u uw partner en/of een familielid meenemen naar het gesprek met de MS-verpleegkundige.

Wat u kunt verwachten? 

De verpleegkundige kan u ondersteunen bij het omgaan met uw ziekte. U kunt bij hem of haar terecht voor: 

  • Informatie over de ziekte, uw klachten en de behandeling, als aanvulling op de voorlichting die door de neuroloog gegeven is.
  • Begeleiding wanneer u te horen heeft gekregen dat u MS heeft.
  • Informatie over de praktische gevolgen van MS zoals mobiliteit, voeding, lichamelijke verzorging en het gebruik van medicijnen.
  • Informatie over de maatschappelijke en sociale gevolgen van MS. U kunt daarbij denken aan de gevolgen voor werk, vakantie, het aangaan en onderhouden van sociale contacten, etc.
  • Doorverwijzen naar andere disciplines zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, maatschappelijk werk en de revalidatiearts.
  • Informatie over vergoedingen, regelingen en het aanvragen van hulpmiddelen.

Wanneer kunt u terecht? 

Voor het eerste bezoek aan de MS-verpleegkundige krijgt u van de neuroloog een verwijzing en maakt u zelf de afspraak. Na de eerste afspraak kunt u zelf, indien gewenst, een vervolgafspraak maken. 

Bereikbaarheid 

De MS-verpleegkundige is bereikbaar via de polikliniek Neurologie via telefoonnummer 088 - 005 7722 of via e-mail msverpleegkundige@rijnstate.nl.

Aanwezigheid MS-verpleegkundige 

  • Elke maandag: Rijnstate Zevenaar, route 4, aanmelden bij de zuil
  • Elke dinsdag: Rijnstate Arnhem, route 15
  • Elke vrijdag: Rijnstate Elst

Afspraak maken of e-consult starten 

Als patiënt van Rijnstate heeft u na inloggen met uw DigiD toegang tot de beveiligde website Mijn Rijnstate. U kunt hier informatie uit uw medisch dossier inzien, uitslagen bekijken, online een afspraak inplannen of een e-consult starten met uw zorgverlener. U kunt inloggen in Mijn Rijnstate via www.rijnstate.nl/mijnrijnstate.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: