Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Verhoogde bloedglucosewaarde

De hoeveelheid suikers, glucose, in het bloed wordt ook wel suikergehalte, glucosegehalte of bloedsuikerspiegel genoemd. Het bloedglucosegehalte wordt aangeduid in mmol/liter, en heet dan een bloedglucosewaarde. Als u diabetes heeft en insuline gebruikt, dan bepaalt u meerdere malen per dag zelf uw bloedglucosewaarde met een vingerprik.

Normaal gesproken schommelt de bloedsuiker (bloedglucose) zo tussen de 4,0 en de 8,0 mmol/l.

Of iemand echt diabetes heeft, kan alleen een bloedtest duidelijk maken. Dat gebeurt vaak met een kleine vingerprik om te kijken naar het glucosegehalte van het bloed. Dat is de bloedsuikerspiegel. Liefst herhaald op een aantal momenten: nuchter (acht uur daarvoor niets gegeten of gedronken behalve water) en zo'n anderhalf tot twee uur na een maaltijd. Vaak wordt als extra check het bloed onderzocht in een laboratorium.

Interessante website

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: