Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Uw afspraak op de polikliniek Reumatologie

U heeft een afspraak op de polikliniek Reumatologie van Rijnstate in Arnhem of Zevenaar. Hier leest u wie er werkzaam zijn op de polikliniek.

Rijnstate behoort tot een van de grote opleidingsziekenhuizen in Nederland. Als opleidingsziekenhuis heeft Rijnstate de meest actuele kennis in huis en wordt u volgens de nieuwste behandelmethoden en inzichten geholpen.
Jonge artsen worden hier door ervaren reumatologen opgeleid. Daarnaast werkt er op de polikliniek een Physician Assistant die wordt begeleid door reumatologen. Dit betekent voor u dat bij uw behandeling een reumatoloog in opleiding, een coassistent of een Physician Assistant betrokken kan zijn.

De reumatoloog in opleiding 

Reumatologen in opleiding zijn afgestudeerde artsen die in opleiding zijn tot reumatoloog. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde reumatoloog dan kunt u dit aangeven. Indien mogelijk houden we hier rekening mee. 

Mocht uw polikliniekbezoek leiden tot een opname, dan zult u merken dat de reumatologen in opleiding ook op de verpleegafdeling werken.

De coassistent 

Coassistenten zijn medisch studenten die in het vijfde of zesde jaar van hun studie geneeskunde zitten. Het theoretische deel van hun opleiding hebben zij achter de rug. In het ziekenhuis doen ze praktijkervaring op.

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek kunt u worden gevraagd om mee te werken aan twee consulten: eerst bij de coassistent en vervolgens bij uw behandelend specialist. Eventuele lichamelijke onderzoeken kunnen in sommige gevallen (deels) twee keer plaatsvinden. Uw polikliniekbezoek zal hierdoor langer duren. Desondanks hopen wij op uw medewerking. Alleen dan is het mogelijk om toekomstige artsen goed op te leiden. 

De Physician Assistant (PA) Reumatologie 

Een Physician Assistant is een assistent die altijd werkt onder begeleiding van de reumatoloog. Dit houdt in dat de Physician Assistant regelmatig overleg heeft met de reumatoloog over uw klachten en de behandeling hiervan. De Physician Assistant heeft hiervoor een hbo-opleiding gevolgd. De Physician Assistant houdt zelfstandig spreekuur.

Bezoek aan de polikliniek 

Het eerste polikliniekbezoek kan één tot anderhalf uur duren. Ook kan het voorkomen dat u direct na het polikliniekbezoek enkele onderzoeken moet ondergaan.

Vragen 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Dan kunt u terecht bij de polikliniek-assistent, verpleegkundige of uw behandelend arts.

Bezoekadressen 

Rijnstate Arnhem
Wagnerlaan 55, Arnhem

Rijnstate Zevenaar
Hunneveldweg 14A, Zevenaar

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: