Urinestoma
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

De operatie

In Rijnstate wordt gebruik gemaakt van de Da Vinci robot. Door het gebruik van de Da Vinci hoeven er slechts een aantal kleine sneetjes in uw lichaam te worden gemaakt. Door die sneetjes worden de instrumenten ingebracht en hierop worden de robotarmen bevestigd. Deze worden door de uroloog bediend. Na de operatie met de Da Vinci heeft u minder last van bloedverlies, minder pijn en minder littekenweefsel dan na een gewone operatie. Daardoor herstelt u sneller.

Meer weten over de Da Vinci robot? Bekijk dan het filmpje op www.rijnstate.nl/robot.

De operatie duurt een aantal uur. Tijdens de operatie worden de lymfeklieren in uw bekken verwijderd. Bij de man worden de prostaat en zaadblaasjes verwijderd. Bij de vrouw worden de baarmoeder en de eierstokken verwijderd. 

Na de operatie wordt het weefsel voor onderzoek naar de patholoog gestuurd. De uitslag van het weefselonderzoek krijgt u na ongeveer 10 dagen op de polikliniek.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: