Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Ureterorenoscopie

In overleg met uw uroloog heeft u besloten om een onderzoek en eventueel een behandeling van uw urineleider en nier te ondergaan. Bij een ureterorenoscopie probeert de uroloog met een zeer dun instrument via de plasbuis en blaas in de urineleider en eventueel tot in de nier te komen om de steen te verwijderen. Dit gebeurt onder algehele narcose of met een lokale verdoving. Tijdens de ingreep kan de uroloog beoordelen of de steen klein genoeg is om in zijn geheel te verwijderen met behulp van een vangnetje. Is de steen te groot, dan wordt de steen eerst kleiner gemaakt met behulp van een laser.

Voor een ureterorenoscopie kunt u terecht bij Rijnstate Clinics. Wilt u meer weten over deze behandeling? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: