Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Trommelvliessluiting

U komt in aanmerking voor een trommelvliessluiting als u last heeft van een steeds terugkerend loopoor, bijvoorbeeld na het zwemmen of het haren wassen, of als u last heeft van gehoorverlies door een trommelvliesperforatie. Een trommelvliesperforatie kan ontstaan na een periode van ontstekingen in het oor en/of het plaatsen van trommelvliesbuisjes.

Behandeling

Operatie

Bij een klein gaatje kan het trommelvlies worden gesloten met een stukje spierkapsel van een dichtbij liggende kauwspier. Hierbij wordt een sneetje binnen de haarlijn gemaakt of vlak voor het oor om deze weg te halen. Daarna wordt óf door de gehoorgang óf achter de oorschelp een toegang tot het middenoor gemaakt door het trommelvlies opzij te klappen. De verlittekende randen van het trommelvliesgaatje worden weggenomen zodat het resterende trommelvlies over het spierkapsel dicht kan groeien. Het middenoor wordt gevuld met sponsachtig materiaal dat vanzelf oplost. Hierop wordt het spierkapsel gelegd, waarna het trommelvlies wordt terug geklapt.

Aan het eind van de operatie wordt de uitwendige gehoorgang gevuld met een gaasje (oortampon). Het gaasje in de gehoorgang mag er in de regel na een week weer uit. Dan worden ook de hechtingen van de eventuele huidsnede verwijderd.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: