Trombose
Marcel Hovens en patiënt in wachtkamer Rijnstate Vasculair Centrum

Oorzaken en risicofactoren

Oorzaken voor trombose zijn heel uiteenlopend en vaak spelen meerdere zaken tegelijkertijd een rol. Trombose kan makkelijker ontstaan als het bloed niet goed terug kan stromen naar het hart, zoals bij inwendige spataderen. Ook kan de stolbaarheid van het bloed verhoogd zijn, bijvoorbeeld door erfelijke aanleg, het gebruik van de anticonceptiepil, roken of bepaalde geneesmiddelen. Soms spelen bijkomende ziekten, zoals een chronische ontsteking, kanker of hormoonziekte een rol. Of langdurige bedrust, bijvoorbeeld na een operatie, botbreuk of lange (vlieg)reis. Het is niet altijd mogelijk om een duidelijke oorzaak aan te wijzen.

Lees meer over oorzaken en risicofactoren in een brochure van de Hartstichting.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: