Transforaminale corticosteroïdeninjectie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Voorbereiding

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Eten en drinken vooraf

U hoeft voor deze behandeling niet nuchter te zijn. U mag dus van tevoren gewoon eten en drinken.

Zwangerschap

Bent u (misschien) zwanger? Laat dit vóór de behandeling aan uw arts of verpleegkundige weten.

Allergieën

Laat het vóór de ingreep weten als u allergisch bent voor jodium, contrastvloeistof of bepaalde medicijnen.

Vervoer naar huis

Door de medicijnen die u krijgt tijdens de behandeling kunt u minder goed reageren in het verkeer. U mag daarom niet zelf naar huis rijden of lopen. Ga liever ook niet met het openbaar vervoer. Zorg ervoor dat iemand u naar huis brengt.

Bloedverdunners

Gebruikt u bloedverdunners waarvoor u onder controle bent bij de trombosedienst, zoals Sintrom, Marcoumar of acenocoumarol? Dan moet u hier mee stoppen voor de behandeling. Doe dit in overleg met uw trombosedienst.

Gebruikt u bloedverdunners buiten de trombosedienst om, zoals Ascal, acetylsalicylzuur, Persantin, Plavix, dabigatran, rivaroxaban of apixaban? Uw arts vertelt u of u met deze medicijnen moet stoppen voor de behandeling.

Waar moet u op letten na de behandeling?

Als de injectie in uw onderrug is gezet, kunt u tijdelijk minder kracht in uw benen hebben. Dit komt door de verdovende werking van de medicijnen. Houd hier rekening mee als u begint te lopen. Maak als het nodig is gebruik van een rolstoel om bij de auto te komen. Het gevoel van minder kracht duurt meestal een paar uur. Hierna verdwijnt dit gevoel langzaam weer.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: