Sterilisatie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Voor de operatie

Hoe maak ik een afspraak? 

Procedure voor een afspraak 

Als u een sterilisatie wilt, gaat u eerst naar de huisarts voor een verwijzing naar de polikliniek Urologie. U krijgt van ons een informatiepakket thuisgestuurd, met daarin informatie over de ingreep, een akkoordverklaring met retourenvelop en een pro-forma factuur. Zodra deze factuur is voldaan en de akkoordverklaring in ons bezit is, krijgt u een afspraakbevestiging toegezonden.

Afspraak met de uroloog 

Tijdens de afspraak bespreekt de uroloog de ingreep. Hij onderzoekt u lichamelijk om te bevestigen dat uw zaadleiders goed te voelen zijn. Als dat niet zo is, dan is een poliklinische behandeling niet mogelijk. Afhankelijk van uw keuze vindt de ingreep direct na het gesprek plaats of op een andere dag volgens afspraak.

Voorbereidingen 

Als u medicijnen gebruikt, moet u deze in het algemeen normaal doorgebruiken. Als u antistollingsmiddelen (Sintrom, Marcoumar, etc.) gebruikt via de trombosedienst moet u één week vóór de ingreep de trombosedienst vragen deze medicatie aan te passen.

Aspirines, acetylsalicylzuur en soortgelijke medicijnen mag u zeven dagen voor de ingreep niet meer innemen. Overleg hierover zo nodig met uw arts.

Het is verstandig van tevoren paracetamol aan te schaffen voor napijn. Wij vragen u de avond voor de ingreep de huid van het scrotum (de balzak), penis en schaamstreek goed te scheren. U kunt hiervoor een scheermes of een elektrisch scheerapparaat gebruiken. Ontharingscrème raden wij af, omdat de huid daar overgevoelig op kan reageren. Als de huid geschoren is, moet u deze goed wassen met water en zeep. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: