Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

SSEP

U heeft met uw behandelend arts besproken dat u binnenkort een SSEP (Somato Sensory Evoked Potential) krijgt. Hier leest u wat dit onderzoek inhoudt en wat u kunt verwachten.

Wat is een SSEP?

Bij dit onderzoek wordt de gevoelszenuw geprikkeld met stroomschokjes. Deze schokjes worden door de meeste mensen niet als erg pijnlijk ervaren. Het zenuwstelsel geeft een signaal door aan de hersenen. Dit signaal wordt als het ware voor u vertaald, waardoor u de prikkel bewust kunt waarnemen en ‘iets voelt’. Een laborant voert het onderzoek uit. We meten bij dit onderzoek de geleidingssnelheid van de gevoelszenuwen in uw armen en/of benen.

Hoe bereidt u zich voor?

Smeer voor het onderzoek geen crème of bodylotion op uw lichaam. Uw haar moet voor dit onderzoek schoon en droog zijn. Was en droog daarom uw haren voor het onderzoek. Gebruik geen gel, crème, haarlak of versteviging.

Heeft u nog vragen?

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, neem dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: