Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Spreekuur ILD longverpleegkundige

In overleg met uw longarts bent u doorverwezen naar het spreekuur van de ILD longverpleegkundige. De ILD longverpleegkundige is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met interstitiële longziekten.

Wat zijn interstitiële longziekten 

De term ‘interstitiële longziekten’ wordt vaak afgekort tot ILD (Interstitial Lung Disease).

De term ‘interstitiële longziekten’ is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen. Al deze aandoeningen hebben met het ‘interstitium’ te maken, de ruimte tussen de longblaasjes en de bloedvaten. Deze ruimte bevat onder andere fijne elastische vezels (bindweefsel) en cellen. De interstitiële longziekten tasten niet alléén deze tussenruimte aan. De longblaasjes, de bloedvaten, de luchtwegen en het longvlies kunnen allemaal betrokken zijn bij het ziekteproces.

Uw longarts heeft u al informatie over uw ziektebeeld gegeven. Maar u en uw naasten hebben waarschijnlijk behoefte aan méér informatie. Niet alleen over de medische zaken, maar ook over het leven met uw ziekte. Wat betekent dit voor u en uw naasten.

De ILD verpleegkundige informeert u over uw ziekte, Ze geeft u uitleg over eventueel voorgeschreven medicatie en adviseert u op gebied van beweging, voeding en andere zaken waar u vragen over heeft.

Bereikbaarheid 

De ILD verpleegkundige is bereikbaar via de Polikliniek Longgeneeskunde, telefoonnummer 088-005 7790

Email: ILDverpleegkundige@rijnstate.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: