1. Sperma invriezen voor later gebruik
Aandoening en behandeling
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Sperma invriezen voor later gebruik

Op de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde bieden we de mogelijkheid om eigen sperma (semen) in te vriezen voor toekomstig gebruik. Dit geldt met name voor mannen die een behandeling krijgen die kan leiden tot onvruchtbaarheid, bijvoorbeeld chemotherapie. Door zaadcellen in te vriezen voor het starten van de behandeling, blijft de kans bestaan om in de toekomst kinderen te krijgen.

Invriezen van eigen sperma kan plaatsvinden op alle werkdagen. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u ons tussen 9.00 en 12.00 uur bereiken via telefoonnummer 088 - 005 6493. Heeft u behoefte aan een informatief gesprek met een van de artsen van de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde, dan kunnen we een gesprek inplannen.

Moet ik dit zelf betalen?

De meeste verzekeraars vergoeden de kosten van invriezen van eigen sperma. Wij raden u aan om uw polis hiervoor na te kijken. Voor 2017 gelden de volgende NZA-tarieven: 116,48 euro (NZA/eenmalig) voor het invriezen van sperma (code: 197016) en 58,45 euro (NZA/per jaar) voor ieder opvolgend jaar (code: 197017). De NZA-tarieven worden jaarlijks aangepast.

Vruchtbaarheidsbehandelingen

De voortplantingsgeneeskunde is één van de bijzondere expertisegebieden van Rijnstate. Wij bieden alle vruchtbaarheidsbehandelingen, waarbij expliciete aandacht is voor uw persoonlijke situatie en wensen.