Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Sperma invriezen voor later gebruik

Bij de spermabank van Rijnstate bieden we de mogelijkheid om op medische indicatie eigen sperma (semen) in te vriezen voor toekomstig gebruik. Dit geldt bijvoorbeeld voor mannen die een behandeling krijgen die kan leiden tot onvruchtbaarheid, zoals chemotherapie. Door zaadcellen in te vriezen voor het starten van de behandeling, blijft de kans bestaan om in de toekomst kinderen te krijgen.

Afspraak

Invriezen van sperma kan alleen op afspraak. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u ons tussen 13.00 en 15.30 uur bereiken via telefoonnummer 088 - 005 8745 of per mail via sb@rijnstate.nl. Voorafgaand aan het invriezen wordt een consult ingepland bij een specialist voortplantingsgeneeskunde. Het doel van dit gesprek is om u goed te informeren over de (on)mogelijkheden bij het eventueel toekomstig gebruik van ingevroren sperma. Dit consult kan ook telefonisch.

Kosten

Voor het invriezen van sperma, met medische noodzaak, worden eenmalig initiële kosten, invrieskosten (per invriesmoment), opslagkosten (per jaar) en kosten voor serologisch screenen van het sperma in rekening gebracht. Hierbij maken wij gebruik van de actuele tarieven van de NZA.

De meeste verzekeraars vergoeden de kosten van invriezen van eigen sperma op medische indicatie. Wij raden u aan om uw polis daarop na te kijken.

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Voortplantingsgeneeskunde is één van de bijzondere expertisegebieden van Rijnstate. Wij bieden alle vruchtbaarheidsbehandelingen aan met aandacht voor uw persoonlijke situatie en wensen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: