Spataderen
Duplex benen

Strippen van spataderen

Strippen is de meest bekende methode. Hierbij wordt onder verdoving (ruggenprik of narcose) de meest oppervlakkige grote ader die vanaf de enkel naar de lies aan de binnenzijde van het been loopt, verwijderd. Aanvullend op het strippen worden ook de kleine spataderen verwijderd onder verdoving, op de operatiekamer (Convolutectomie).

Ontstaan van nieuwe spataderen

Als u aanleg heeft voor het krijgen van spataderen, kan een behandeling niet voorkomen dat nieuwe spataderen ontstaan. Naast erfelijke aanleg kunnen ook zwangerschap en hormonale veranderingen spataderen veroorzaken. Verder spelen factoren als veel staan of zitten, eerder doorgemaakte trombose, vetzucht en ouderdom een grote rol bij het ontstaan van vaatproblemen.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: