Spataderen
Duplex benen

Behandeling van beenvaatjes met lasertherapie

Bij de behandeling van beenvaatjes met de ND-YAG van de Candela Nordlys wordt de puls precies berekend en door middel van het handstuk direct gericht op het te behandelen vat. Het bloed in het vat wordt opgewarmd waardoor de wand van het vat definitief wordt vernietigd. Het vat wordt vervolgens door uw witte bloedcellen natuurlijk geabsorbeerd. De huid rondom het vat wordt niet aangetast tijdens de behandeling. Kleinere vaatjes kunnen direct tijdens of na de behandeling verdwijnen, grotere verdwijnen geleidelijk in de komende weken.

Is de behandeling pijnlijk?

De NDYAG Candela Nordlys behandeling maakt gebruik van een koelsysteem voor de huid (softcool) om pijn te verminderen en uw huid rondom de vaatjes te beschermen. De meeste patiënten vinden de behandeling vrijwel pijnloos. U kunt een licht prikkend gevoel ervaren op het moment van een laserflits. Na de behandeling kan uw huid rood worden en iets zwellen. Dit duurt maximaal twee dagen.

Hoeveel behandelingen met de Nordlys heeft u nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van het te behandelen gebied en het aantal vaten. Eén behandeling is meestal voldoende voor individuele vaten. Bij grotere vaten is vaak een tweede behandeling nodig. Uw zorgverlener kan inschatten hoeveel behandelingen u nodig heet.

Is behandeling met de Candela Nordlys veilig?

De Candela Nordlys is uitgebreid getest. In samenwerking met deskundige artsen zijn er studies gedaan naar de veiligheid van de Candela Nordlys en naar het resultaat van de behandelingen ermee. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in medische tijdschriften.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: