Sondevoeding voor uw baby thuis
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Belangrijke informatie

Hygiëne

Hygiëne is bij het geven van sondevoeding erg belangrijk. Blijf thuis uw handen goed wassen. Zorg ervoor dat u alle andere handelingen zoals wassen, temperaturen en verschonen klaar heeft voordat u de voeding geeft.

Spruw

Let op een witte aanslag in de mond (op de tong, binnenkant van de lipjes, wangzak) die u niet weg kunt vegen. Heeft uw baby spruw of twijfelt u hierover? Laat dit dan beoordelen door de huisarts.

Spruw wordt behandeld met medicijnen
© Indiveo

Naar huis

De eerste periode thuis zal uw baby nog veel slapen. Groeien en drinken kosten veel energie. Uw baby mag op een slaperig moment een voeding overslaan en krijgt deze voeding dan als sondevoeding aangeboden. Uw baby spaart tijdens de slaap energie om de volgende voeding weer goed aan te kunnen.

Controles op de polikliniek

De kinderarts en follow-upverpleegkundige blijven uw baby op de polikliniek volgen.

In de periode dat uw baby nog een sonde gebruikt, blijven de arts en de follow-up-verpleegkundige aanspreekpunt bij medische problemen.

Praktische vragen over de sonde stelt u aan het specialistische team van de thuiszorg.

Als er thuis nog problemen of vragen zijn, die u niet met dit specialistische team van de thuiszorg kunt oplossen, neem dan contact op met de Polikliniek Kindergeneeskunde. Als uw baby ontslagen is uit het ziekenhuis, belt de follow-up-verpleegkundige u na een week om te horen hoe het gaat met het drinken. Daarna belt zij wekelijks of een keer in de 2 weken.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: