Slokdarm-echocardiografie onder een roesje
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Na de behandeling

Wat gebeurt er na het onderzoek? 

Na het onderzoek blijft u ongeveer een uur in bed om goed wakker te worden. De eerste twee uur na het onderzoek mag u nog niet eten en drinken. U kunt zich dan namelijk verslikken door de verdoving. De verdovingsspray is na twee uur uitgewerkt. U kunt dan voorzichtig beginnen met koud water drinken. Als dit goed gaat, mag u weer gewoon eten en drinken.

Als u zich goed voelt en alle controles er goed uit zien, dan mag u naar huis. U mag niet zelf autorijden, in verband met het roesje dat u heeft gekregen. Zorg er dus voor dat iemand u naar het ziekenhuis brengt en weer ophaalt.

Uw keel kan na het onderzoek wat geïrriteerd voelen. Dit is normaal. Er is een hele kleine kans dat er, bij het inbrengen van de slang, een beschadiging in uw slokdarm ontstaat. Als u klachten blijft houden, neem dan contact met ons op. Dit kan op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur met de polikliniek Cardiologie. Buiten deze tijden kunt u contact opnemen met de afdeling Eerste Hart Hulp. Kijk op onze contact pagina voor meer informatie

Wanneer krijgt u de uitslag van het onderzoek? 

De cardioloog die bij het onderzoek aanwezig is, vertelt u meestal de voorlopige uitslag. Tijdens uw eerstvolgende bezoek aan de polikliniek bespreekt uw eigen cardioloog de resultaten van het onderzoek met u.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: