Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in een behandelkamer

Scopie op de poli KNO

Samen met uw KNO-arts heeft u besloten dat u een scopie krijgt. Hier vindt u meer informatie over dit onderzoek en leest u wat u kunt verwachten.

Wat is een scopie?

Een scoop is een kijkapparaat. De arts kijkt daarmee in uw mond- en keelholte. Zo kan hij onderzoeken wat de oorzaak van uw klachten is. Dit onderzoek noemen we een scopie.

Hoe gaat het onderzoek?

De arts gaat met een dunne, flexibele buis via uw neus naar uw keel. Dit kan vervelend aanvoelen. Meestal geeft het een kriebelend gevoel en gaan de ogen tranen.
Soms neemt de arts ook een biopt. Dat betekent dat hij wat weefsel weghaalt om verder te onderzoeken onder de microscoop.

Na het onderzoek

U krijgt niet meteen de uitslag van de scopie. Uw arts bespreekt het onderzoek eerst met andere specialisten. Als er bij u een biopt is genomen, onderzoekt de patholoog dit weefsel. Binnen een week neemt de arts contact met u op voor de uitslag.
Na de scopie mag u thuis gewoon weer eten en drinken. Heeft u pijn in uw keel? Het kan helpen om slokjes water te drinken. U mag ook paracetamol nemen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: